TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat

Izvor: Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Tajna iskusnih domaćica

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Shutterstock

Ništa slađe od hrskavo pohovanih šnicli ili piletine koja krcka pod zubima, ali ne uspevaju sve domaćice da ovako pripreme ručak.

Dešava se da meso upije previše ulja, da smesa bude gnjecava i deblja nego što smo želeli, ali uz naš specijalni savet će vam uvek jelo biti kao sa slike.

Isto važi i za pohovane tikvice koje svi toliko volimo i koje su lep, a jeftin prilog svakom jelu pa čak i samostalni obrok.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tajna je u sastojku koji možete koristiti umesto brašna, a reč je o kukuruznim pahuljicama, popularnom „kornfleksu“. Sameljite ih u blenderu, pomešajte sa suvim začinom i biberom pa pripremite meso ili povrće i uvaljajte prvo u jaja pa u mleveni „kornfleks“.

Zatim pržite na srednjoj temperaturi, a kad postanu zlatnožute, izvadite iz na kuhinjski papir i ocedite od suvišnog ulja.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Komentari(0)

Loading