Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.

palačinke sa jabukama
Shutterstock

Palačinke nije teško pripremiti, potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, ali mnogima ne uspeju. Ili budu gnjecave, ili žilave, ili debele. Da bi palačinke bile tanke i mekane, najvažnije je kako napravite smesu. Tajne savršenih palačinki otkrio nam je kuvar.

Koliko jaja staviti?

Jedan od najbitnijih sastojaka palačinki su jaja. Treba voditi računa o tome koliko komada ide na količinu smese koju želite da napravite. Početnici u kuvanju misle da će palačinke biti lepše ako stave više jaja. Međutim, tako će biti žilave kada se ispeku. Kuvar nam je otkrio tačan broj jaja. Na svakih 500 ml mleka stavite 2 jaja, to je idealna količina. Na taj način ćete napraviti savršenu smesu za palačinke.

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Koliko brašna ide?

Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na količinu brašna koju dodajete u smesu. Na primer, ako stavljate 2 jaja i 500 ml mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, jer će tako palačinke biti vazdušaste i meke.

Dodajte sodu bikarbonu

Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice. Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading