Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.

Palačinke nije teško pripremiti, potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, ali mnogima ne uspeju. Ili budu gnjecave, ili žilave, ili debele. Da bi palačinke bile tanke i mekane, najvažnije je kako napravite smesu. Tajne savršenih palačinki otkrio nam je kuvar.
Koliko jaja staviti?
Jedan od najbitnijih sastojaka palačinki su jaja. Treba voditi računa o tome koliko komada ide na količinu smese koju želite da napravite. Početnici u kuvanju misle da će palačinke biti lepše ako stave više jaja. Međutim, tako će biti žilave kada se ispeku. Kuvar nam je otkrio tačan broj jaja. Na svakih 500 ml mleka stavite 2 jaja, to je idealna količina. Na taj način ćete napraviti savršenu smesu za palačinke.
Možda vas zanima:

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Nikada veš u mašini nemojte da perete na 30 ili 40 stepeni: Ovo je razlog zašto
Ali stručnjaci upozoravaju da to nije dobro za zdravlje
Možda vas zanima:

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Nikada veš u mašini nemojte da perete na 30 ili 40 stepeni: Ovo je razlog zašto
Ali stručnjaci upozoravaju da to nije dobro za zdravlje
Možda vas zanima:

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Nikada veš u mašini nemojte da perete na 30 ili 40 stepeni: Ovo je razlog zašto
Ali stručnjaci upozoravaju da to nije dobro za zdravlje
Koliko brašna ide?
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na količinu brašna koju dodajete u smesu. Na primer, ako stavljate 2 jaja i 500 ml mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, jer će tako palačinke biti vazdušaste i meke.
Dodajte sodu bikarbonu
Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice. Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.

TRIK ZA POHOVANE ŠNICLE: Dodajte jedan jeftini sastojak i ono će se žuteti kao dukat
Tajna iskusnih domaćica

Tajni sastojak koji će tikvice učiniti neodoljivim: Dobajte u jaja ovo i nećete znati kad vam je dosta ovog jela
Ovaj recept morate probati.

Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.
Komentari(0)