TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Iako je lako spremiti smesu za palačinke, najveći izazov je ne pojesti ih sve dok se peku! Međutim, oni koji ih peku često znaju da se iskontrolišu, znaju i kako da ih okrenu bez da ih iscepaju, a pravi majstori znaju i za „tajni“ sastojak sa kojim će palačinke biti finije nego ikada.
Za najfinije palačinke ne morate ništa promeniti od sastojaka u smesi, već je reč o tome na čemu pečete palačinke. Naime, ulje na kojem se prethodno pržila slanina daće palačinkama neverovatno dobar ukus, piše „Zadovoljna.hr“.
Najbolje bi bilo da koristite sveže ulje za prženje, što znači da jednostavno isprženu slaninu izvadite iz tiganja, izlijete višak ulja i sipate smesu za palačinke, kao što to i inače radite. Međutim, možete koristiti i ulje koje je stajalo u frižideru, jer se ono nakon upotrebe može čuvati u frižideru i do mesec dana, važno je samo da ga procedite pre nego što ga stavite u frižider kako u njemu ne bi bilo ostataka hrane.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.
Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.
Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Komentari(0)