TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
![puding palačinke](/data/images/2024-06-11/90422_shutterstock-1076244446_f.jpg?timestamp=1718143200)
Iako je lako spremiti smesu za palačinke, najveći izazov je ne pojesti ih sve dok se peku! Međutim, oni koji ih peku često znaju da se iskontrolišu, znaju i kako da ih okrenu bez da ih iscepaju, a pravi majstori znaju i za „tajni“ sastojak sa kojim će palačinke biti finije nego ikada.
Za najfinije palačinke ne morate ništa promeniti od sastojaka u smesi, već je reč o tome na čemu pečete palačinke. Naime, ulje na kojem se prethodno pržila slanina daće palačinkama neverovatno dobar ukus, piše „Zadovoljna.hr“.
Najbolje bi bilo da koristite sveže ulje za prženje, što znači da jednostavno isprženu slaninu izvadite iz tiganja, izlijete višak ulja i sipate smesu za palačinke, kao što to i inače radite. Međutim, možete koristiti i ulje koje je stajalo u frižideru, jer se ono nakon upotrebe može čuvati u frižideru i do mesec dana, važno je samo da ga procedite pre nego što ga stavite u frižider kako u njemu ne bi bilo ostataka hrane.
Možda vas zanima:
![palačinke](/data/images/2023-03-09/48368_shutterstock-767642758_f.jpg)
MALA CAKA VRHUNSKIH KUVARA: Kunu se u ovaj trik za najbolju smesu za palačinke, zaista pravi čudo jer se tope u ustima
Donosimo vam recept za najbolju smesu za palačinke, podiže ovu čuvenu poslasticu na potpuno novi nivo.
![Katme - seoske palačinke mekane kao duša](/data/images/2023-01-04/43375_shutterstock-54424897_f.jpg)
Katme - seoske palačinke mekane kao duša
Mnogo lepih jela smo naučili od Turaka, evo jednog svima omiljenog.
Možda vas zanima:
![palačinke](/data/images/2023-03-09/48368_shutterstock-767642758_f.jpg)
MALA CAKA VRHUNSKIH KUVARA: Kunu se u ovaj trik za najbolju smesu za palačinke, zaista pravi čudo jer se tope u ustima
Donosimo vam recept za najbolju smesu za palačinke, podiže ovu čuvenu poslasticu na potpuno novi nivo.
![Katme - seoske palačinke mekane kao duša](/data/images/2023-01-04/43375_shutterstock-54424897_f.jpg)
Katme - seoske palačinke mekane kao duša
Mnogo lepih jela smo naučili od Turaka, evo jednog svima omiljenog.
MIRIŠE NA DETINJSTVO Listići, sjajno starinsko jelo po kom je čuven mačvanski kraj
“Nema veće ravnice u Srbiji od Mačve. Ona je bogata cura. Sve što se u njenu crnu utrobu baci, donosi bogata ploda”, zapisao je Janko Veselinović, a Milić od Mačve je svojim slikama ovekovečio njene lepote.
![sataraš](/data/images/2023-07-23/59880_najukusniji-sataras-koji-sam-probala-lagano-ljetno-jelo1_f.png)
Spremali smo sataraš na 3 načina i zaključili: Ovo je pravi i jedini recept za bećarac
Pravi sataraš ili bećarac sadrži samo 3 sastojka, a mi smo ga pravili na čak 3 različita načina dodajući mu još po nešto
![JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način](/data/images/2023-03-15/48838_shutterstock-1963147561_f.jpg)
JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način
Flekice sa kupusom i slaninom predstavljaju jedno od tradicionalnih jela u vojvođanskoj kuhinji. Ovo ukusno i brzo jelo često se sprema u domaćinstvima širom Vojvodine. Jednostavno za pripremu, spaja sočan kupus sa flekicama i slaninom, čineći ga idealnim izborom za brzinski ručak ili večeru.
![Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje](/data/images/2023-02-08/46022_proja-shutterstock-372846826_f.jpg)
Šarena proja: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje
Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli
![borovnice](/data/images/2022-07-24/33138_borovnice_f.jpg)
BOROVNICE Moćne bobice za koje kažu da pomažu i regulaciji šećera u krvi
Male plave bobice koje krase naše šume i tržnice, daleko su više od običnog voća. Osim što su ukusne i osvežavajuće, borovnice su postale simbol zdravlja i vitalnosti zbog svojih izvanrednih nutritivnih i lekovitih svojstava.
Komentari(0)