TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Iako je lako spremiti smesu za palačinke, najveći izazov je ne pojesti ih sve dok se peku! Međutim, oni koji ih peku često znaju da se iskontrolišu, znaju i kako da ih okrenu bez da ih iscepaju, a pravi majstori znaju i za „tajni“ sastojak sa kojim će palačinke biti finije nego ikada.
Za najfinije palačinke ne morate ništa promeniti od sastojaka u smesi, već je reč o tome na čemu pečete palačinke. Naime, ulje na kojem se prethodno pržila slanina daće palačinkama neverovatno dobar ukus, piše „Zadovoljna.hr“.
Najbolje bi bilo da koristite sveže ulje za prženje, što znači da jednostavno isprženu slaninu izvadite iz tiganja, izlijete višak ulja i sipate smesu za palačinke, kao što to i inače radite. Međutim, možete koristiti i ulje koje je stajalo u frižideru, jer se ono nakon upotrebe može čuvati u frižideru i do mesec dana, važno je samo da ga procedite pre nego što ga stavite u frižider kako u njemu ne bi bilo ostataka hrane.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.
Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.
Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Komentari(0)