KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta

Vikend nam se bliži, a subota i nedelja su najbolji dani da bi napunili baterije za početak radne nedelje.
Svi volimo jednostavne i brze kolače koji će nas osvežiti, a i zasladiti u isto vreme.
Ako volite da isprobavate i druge kuhinje, za vas je tu jedan turski kolač "Irmik helvasi" - kombinacija alve i griza je nešto najbolje što možete da okusite.
Možda vas zanima:

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli
Možda vas zanima:

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli
Možda vas zanima:

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli
Kida koliko je dobar, a pravićete čak i duplu meru jer će se ukućani oduševiti.
Osim te poslastice koja zahteva veću pripremu, za vas je tu kolač sa višnjama na čaše. Mirisom i ukusom vraća u detinjstvo.
Svi sastojci i recept su tu:
vanilin šećer - jedna kesica
jaja - 5
šećer i prahu
šećer - 1,5 čaša
višnje - 400-500 grama
jogurt - 1 čaša
prašak za pecivo - pola kesice
ulje - 1 čaša
brašno - 2 čaše
Način pripreme:
Prvo odvojite žumanca od belanca. Zatim belanca umutite mikserom u čvrst sneg, pa im postepeno dodajte šećer.
Nastavite još malo da mutite, pa odložite mikser.
Polako dodajte žumanca i nastavite da mešate špatulom.
Ostale sastojke dodajte postepeno (prašak za pecivo, jogurt, ulje i brašno).
Sve sjedinite lepo sa belancima.
Kada dobijete izjednačenu smesu, izlijte je u podmazah pleh koji ste prethodno posuli brašnom.
Višnje stavite preko testa, ali da ne bi ostale na vrhu kolača, uzmite vrh noža i "pogurajte" ih nadole.
Kolač se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni između 40 i 60 minuta.
Posle nekog vremena temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Čim se kolač ohladi pospite ga šećerom u prahu i isecite na kocke.
Prijatno i uživajte.

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Recept: JANIJA SA ŠLJIVAMA – zaboravljeno jelo juga Srbije
Spoj mesa, voća i tradicije u jednom tanjiru

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.
Komentari(0)