KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
![žuti kolač sa višnjama](/data/images/2022-05-18/28028_kolac-sa-visnjama_f.jpg?timestamp=1713996000)
Vikend nam se bliži, a subota i nedelja su najbolji dani da bi napunili baterije za početak radne nedelje.
Svi volimo jednostavne i brze kolače koji će nas osvežiti, a i zasladiti u isto vreme.
Ako volite da isprobavate i druge kuhinje, za vas je tu jedan turski kolač "Irmik helvasi" - kombinacija alve i griza je nešto najbolje što možete da okusite.
Možda vas zanima:
![žuti kolač sa višnjama](/data/images/2022-05-18/28028_kolac-sa-visnjama_f.jpg)
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
![žuti kolač sa višnjama](/data/images/2022-05-18/28028_kolac-sa-visnjama_f.jpg)
NAJBOLJI STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Poslastica iz detinjstva - svako parče se topi u ustima
Najbolji starinski kolač sa višnjama je poslastica iz detinjstva, a svako parče se topi u ustima
Možda vas zanima:
![žuti kolač sa višnjama](/data/images/2022-05-18/28028_kolac-sa-visnjama_f.jpg)
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
![žuti kolač sa višnjama](/data/images/2022-05-18/28028_kolac-sa-visnjama_f.jpg)
NAJBOLJI STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Poslastica iz detinjstva - svako parče se topi u ustima
Najbolji starinski kolač sa višnjama je poslastica iz detinjstva, a svako parče se topi u ustima
Možda vas zanima:
![žuti kolač sa višnjama](/data/images/2022-05-18/28028_kolac-sa-visnjama_f.jpg)
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
![žuti kolač sa višnjama](/data/images/2022-05-18/28028_kolac-sa-visnjama_f.jpg)
NAJBOLJI STARINSKI KOLAČ SA VIŠNJAMA: Poslastica iz detinjstva - svako parče se topi u ustima
Najbolji starinski kolač sa višnjama je poslastica iz detinjstva, a svako parče se topi u ustima
Kida koliko je dobar, a pravićete čak i duplu meru jer će se ukućani oduševiti.
Osim te poslastice koja zahteva veću pripremu, za vas je tu kolač sa višnjama na čaše. Mirisom i ukusom vraća u detinjstvo.
Svi sastojci i recept su tu:
vanilin šećer - jedna kesica
jaja - 5
šećer i prahu
šećer - 1,5 čaša
višnje - 400-500 grama
jogurt - 1 čaša
prašak za pecivo - pola kesice
ulje - 1 čaša
brašno - 2 čaše
Način pripreme:
Prvo odvojite žumanca od belanca. Zatim belanca umutite mikserom u čvrst sneg, pa im postepeno dodajte šećer.
Nastavite još malo da mutite, pa odložite mikser.
Polako dodajte žumanca i nastavite da mešate špatulom.
Ostale sastojke dodajte postepeno (prašak za pecivo, jogurt, ulje i brašno).
Sve sjedinite lepo sa belancima.
Kada dobijete izjednačenu smesu, izlijte je u podmazah pleh koji ste prethodno posuli brašnom.
Višnje stavite preko testa, ali da ne bi ostale na vrhu kolača, uzmite vrh noža i "pogurajte" ih nadole.
Kolač se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni između 40 i 60 minuta.
Posle nekog vremena temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Čim se kolač ohladi pospite ga šećerom u prahu i isecite na kocke.
Prijatno i uživajte.
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)