KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta

Vikend nam se bliži, a subota i nedelja su najbolji dani da bi napunili baterije za početak radne nedelje.
Svi volimo jednostavne i brze kolače koji će nas osvežiti, a i zasladiti u isto vreme.
Ako volite da isprobavate i druge kuhinje, za vas je tu jedan turski kolač "Irmik helvasi" - kombinacija alve i griza je nešto najbolje što možete da okusite.
Možda vas zanima:

Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
Možda vas zanima:

Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
Možda vas zanima:

Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
Kida koliko je dobar, a pravićete čak i duplu meru jer će se ukućani oduševiti.
Osim te poslastice koja zahteva veću pripremu, za vas je tu kolač sa višnjama na čaše. Mirisom i ukusom vraća u detinjstvo.
Svi sastojci i recept su tu:
vanilin šećer - jedna kesica
jaja - 5
šećer i prahu
šećer - 1,5 čaša
višnje - 400-500 grama
jogurt - 1 čaša
prašak za pecivo - pola kesice
ulje - 1 čaša
brašno - 2 čaše
Način pripreme:
Prvo odvojite žumanca od belanca. Zatim belanca umutite mikserom u čvrst sneg, pa im postepeno dodajte šećer.
Nastavite još malo da mutite, pa odložite mikser.
Polako dodajte žumanca i nastavite da mešate špatulom.
Ostale sastojke dodajte postepeno (prašak za pecivo, jogurt, ulje i brašno).
Sve sjedinite lepo sa belancima.
Kada dobijete izjednačenu smesu, izlijte je u podmazah pleh koji ste prethodno posuli brašnom.
Višnje stavite preko testa, ali da ne bi ostale na vrhu kolača, uzmite vrh noža i "pogurajte" ih nadole.
Kolač se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni između 40 i 60 minuta.
Posle nekog vremena temperaturu smanjite na 180 stepeni.
Čim se kolač ohladi pospite ga šećerom u prahu i isecite na kocke.
Prijatno i uživajte.

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće
Komentari(0)