Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli

kolač sa višnjama
Shutterstock

Kolač sa višnjama na tradicionalan način po starinskom receptu, oduševiće vas savršeni ukus koji vraća pravo u detinjstvo.

Sastojci:

720 g višanja bez koštica

133 g šećera
2 kašike kukuruznog skroba
1 kašika limunovog soka

Za patišpanj:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

83 g putera
150 g višenamenskog brašna
100 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
¼ kašičice soli
240 ml punomasnog mleka
2 kašičice ekstrakta vanile
Sladoled od vanile za serviranje

Recept za kolač sa višnjama:

Za kolač sa višnjama zagrejte rernu na 176 ° C. U loncu pomešajte višnje, šećer, kukuruzni skrob i limunov sok. Dobro promešajte. Kuvajte na srednjoj vatri 8 do 10 minuta, povremeno mešajući, dok se sokovi ne zgusnu, nsklonite sa vatre i ostavite na stranu.

Stavite puter u tepsiju ili vatrostalnu posudu, pa je ubacite u rernu na oko 10 minuta da se puter rastopi. Izvadite iz rerne i ostavite sa strane. U međuvremenu, pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Napravite udubljenje u smesi i dodajte mleko i ekstrakt vanile. Sve dobro izmešajte.

Sipajte testo u posudu za pečenje preko otopljenog putera. Nagnite tiganj da bi se testo i puter ravnomerno rasporedili. Stavite mešavinu višanja po površini. Pecite 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što servirate sa sladoledom od vanile. Možda ćete želeti da napravite i lagani mlečni kolač.

Komentari(0)

Loading