Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli

Kolač sa višnjama na tradicionalan način po starinskom receptu, oduševiće vas savršeni ukus koji vraća pravo u detinjstvo.
Sastojci:
720 g višanja bez koštica
133 g šećera
2 kašike kukuruznog skroba
1 kašika limunovog soka
Možda vas zanima:

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA VODI ZA USKRŠNJI POST: Najbolja poslastica - mekan, sočan i jedan od najjeftinijih
Najbolja poslastica za Uskršnji post je kolač sa višnjama na vodi, mekan je, sočan i jedan od najjeftinijih
Za patišpanj:
83 g putera
150 g višenamenskog brašna
100 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
¼ kašičice soli
240 ml punomasnog mleka
2 kašičice ekstrakta vanile
Sladoled od vanile za serviranje
Recept za kolač sa višnjama:
Za kolač sa višnjama zagrejte rernu na 176 ° C. U loncu pomešajte višnje, šećer, kukuruzni skrob i limunov sok. Dobro promešajte. Kuvajte na srednjoj vatri 8 do 10 minuta, povremeno mešajući, dok se sokovi ne zgusnu, nsklonite sa vatre i ostavite na stranu.
Stavite puter u tepsiju ili vatrostalnu posudu, pa je ubacite u rernu na oko 10 minuta da se puter rastopi. Izvadite iz rerne i ostavite sa strane. U međuvremenu, pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Napravite udubljenje u smesi i dodajte mleko i ekstrakt vanile. Sve dobro izmešajte.
Sipajte testo u posudu za pečenje preko otopljenog putera. Nagnite tiganj da bi se testo i puter ravnomerno rasporedili. Stavite mešavinu višanja po površini. Pecite 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što servirate sa sladoledom od vanile. Možda ćete želeti da napravite i lagani mlečni kolač.

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Komentari(0)