Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli

Kolač sa višnjama na tradicionalan način po starinskom receptu, oduševiće vas savršeni ukus koji vraća pravo u detinjstvo.
Sastojci:
720 g višanja bez koštica
133 g šećera
2 kašike kukuruznog skroba
1 kašika limunovog soka
Za patišpanj:
Možda vas zanima:

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
Možda vas zanima:

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
Možda vas zanima:

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
83 g putera
150 g višenamenskog brašna
100 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
¼ kašičice soli
240 ml punomasnog mleka
2 kašičice ekstrakta vanile
Sladoled od vanile za serviranje
Recept za kolač sa višnjama:
Za kolač sa višnjama zagrejte rernu na 176 ° C. U loncu pomešajte višnje, šećer, kukuruzni skrob i limunov sok. Dobro promešajte. Kuvajte na srednjoj vatri 8 do 10 minuta, povremeno mešajući, dok se sokovi ne zgusnu, nsklonite sa vatre i ostavite na stranu.
Stavite puter u tepsiju ili vatrostalnu posudu, pa je ubacite u rernu na oko 10 minuta da se puter rastopi. Izvadite iz rerne i ostavite sa strane. U međuvremenu, pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Napravite udubljenje u smesi i dodajte mleko i ekstrakt vanile. Sve dobro izmešajte.
Sipajte testo u posudu za pečenje preko otopljenog putera. Nagnite tiganj da bi se testo i puter ravnomerno rasporedili. Stavite mešavinu višanja po površini. Pecite 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što servirate sa sladoledom od vanile. Možda ćete želeti da napravite i lagani mlečni kolač.

KAKO SE GLEDALO NA SIR I MLEKO U STAROJ SRBIJI I KAKO SE PRAVIO "SELJAČKI PARMEZAN": Tajna srpskog belog mrsa!
Beli mrs (sir, kajmak, mleko) vekovima je bio temelj srpske ishrane, ali retko ko zna da je bio i sredstvo plaćanja. Ovo je istina o misterioznim receptima za izradu sireva i zašto je mleko imalo magijsku moć u srpskom folkloru.

Domaćinska pita puna nadeva koja ima zlatnu koricu: Ukusan obrok za koji vam rerna nije potrebna, zapišite recept
Ova pita se peče na ringli, ima zlatnu koricu, slojeve kao iz pekare i punjenje koje miriše na domaćinstvo.

Ukoliko uštipci upijaju mnogo ulja pravite ih pogrešno: Ovo je trik zlata vredan i mora ga znati svaka domaćica
Ove greške svi pravimo kad pržimo uštipke.

TAJNA RAKIJE TRAVARICE ZBOG KOJE SU SRBI DUGOVEČNI I ŠTA JE "DEVET BILJAKA ZA ŽIVOT": Recepti za zimu!
Jesen je vreme kada se spremaju tinkture. Travarica nije samo piće, već najstariji srpski biljni lek, čuvana tajna naših planina. Evo kako se bira devet lekovitih trava koje garantuju dug život i pravilnog recepta.

Knedle sa šljivama kao kod bake: Uz ove trikove uvek će vam uspeti, a priprema je nikad lakša
Isprobajte najbolji recept za knedle sa šljivama iz bakine kuhinje. Jednostavna priprema, savršen ukus i miris detinjstva na vašem stolu.
Komentari(0)