BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate

Potrebno je:
6 velikih kora podeljenih na 2 dela
700 g borovnica
3 kašike zaslađivača po želji
2 kašike mlevenog keksa
Za premaz:
Možda vas zanima:


UKUSI JUGA SRBIJE Ako volite baklavu onda ćete obožavati suvu pitu, pravu srpsku poslasticu
Za vas smo priprelili originalni recept za suvu pitu, a ako budete dosledno sledili mere i upustva, napravićete je baš kao što to rade bake s juga Srbije.
Možda vas zanima:


UKUSI JUGA SRBIJE Ako volite baklavu onda ćete obožavati suvu pitu, pravu srpsku poslasticu
Za vas smo priprelili originalni recept za suvu pitu, a ako budete dosledno sledili mere i upustva, napravićete je baš kao što to rade bake s juga Srbije.
Možda vas zanima:


UKUSI JUGA SRBIJE Ako volite baklavu onda ćete obožavati suvu pitu, pravu srpsku poslasticu
Za vas smo priprelili originalni recept za suvu pitu, a ako budete dosledno sledili mere i upustva, napravićete je baš kao što to rade bake s juga Srbije.
200 g maslaca
1 dl ulja
Za preliv:
1 l vode
450 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte borovnice, keks i šećer. Pleh obložite papirom za pečenje pa stavite jednu koru. Namažite je premazom, pa preko nje stavite drugu koru pa isto premažite. Nanesite preko nje treću koru pa premažite, pa nanesite fil sa borovnicama. Ponavljajte postupak dok imate materijal. Završite sa tri premazane kore. Isecite baklavu pa je prelijte ostatkom maslaca. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok listovi ne porumene. Napravite preliv od vode i šećera pa prelijte vrelu baklavu vrućim prelivom. Ostavite da se hladi preko noći.
Prijatno!

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.
Komentari(0)