Otkrio čuveni kuvar: Kako da bez zaprške zgusnete grašak, samo dodajte jedan sastojak u jelo

Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Tajni sastojak koji mu daje poseban šmek.

Otkrio čuveni kuvar: Kako da bez zaprške zgusnete grašak, samo dodajte jedan sastojak u jelo
Shutterstock

Grašak je lagan za stomak, zdrav i ukusan, a nije vam potrebna nikakva posebna kulinarska veština da biste ga skuvali.

Tajni sastojak koji mu daje poseban šmek i čini ga gušćim nego inače jeste mirođija.

Sastojci:

500 g graška

Možda vas zanima:

500 g svinjskog mesa (može i piletina)

Možda vas zanima:

1 crni luk

Možda vas zanima:

1 praziluk (po želji)

Možda vas zanima:

1 šargarepa

Možda vas zanima:

1 krompir

Možda vas zanima:

3 čena belog luka

Možda vas zanima:

1 kesica instant krem čorbe od graška

Možda vas zanima:

suvi biljni začin, biber

Možda vas zanima:

1 kašičica slatke mlevene paprike

Možda vas zanima:

malo mirođije

Možda vas zanima:

2 kašike kečapa

Možda vas zanima:

1 kašičica suvog vlašca (po želji)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.

Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.

Prijatno!

(Krstarica)

Tagovi:

Komentari(0)

Loading