Otkrio čuveni kuvar: Kako da bez zaprške zgusnete grašak, samo dodajte jedan sastojak u jelo
Tajni sastojak koji mu daje poseban šmek.

Grašak je lagan za stomak, zdrav i ukusan, a nije vam potrebna nikakva posebna kulinarska veština da biste ga skuvali.
Tajni sastojak koji mu daje poseban šmek i čini ga gušćim nego inače jeste mirođija.
Sastojci:
500 g graška
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Priprema:
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Možda vas zanima:

Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.
Propržite iseckan crni luk i praziluk i posolite. Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite, možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.
Kada se meso malo upržilo, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte vodom.
Poklopite i kuvajte na tihoj vatri.
Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte otprilike 30-45 minuta.
Prijatno!
(Krstarica)

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

OVAJ DŽEM OD ŠLJIVA NEMA NI TRUNKU KONZERVANSA! Recept izvučen iz bakine fioke, zdravlje u tegli
Danas među kupovnim džemovima prepunih aditiva, retkost je pronaći recept bez trunke konzervansa.

Ukusne kiflice sa puterom i jednostavno da se prave: Baka nam donosi recept zlata vredan, ko proba neće se pokajati
Ove kiflice biće vaš izbor u mnogim prilikama.
Komentari(0)