Skoro svi Srbi greše kad spremaju popularno jelo: Naše domaćice ne znaju za ova pravila, poslušajte
Savet za najbolji grašak po koracima

Ispravan način da dobijete najukusniji grašak postoji, i vrlo je jednostavan.
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.
Smrznuti grašak smo pripremali tako što ga iz vreće ubacimo u ključalu vodu. Neretko se desi da bude kašast i bezukusan, a mi zažalimo što smo ga uopšte i pravili. Ispravan način da dobijete najukusniji grašak postoji, i vrlo je jednostavan.
Možda vas zanima:

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.

Spremite GRAŠAK po najboljoj recepturi: Dodajte jedan TAJNI sastojak i uživajte u preukusnom jelu
Isprobajte grašak spremljen na poseban način
Možda vas zanima:

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.

Spremite GRAŠAK po najboljoj recepturi: Dodajte jedan TAJNI sastojak i uživajte u preukusnom jelu
Isprobajte grašak spremljen na poseban način
Možda vas zanima:

Biljke vole muziku: Grašak voli hevi metal, a paradajz ženski glas
Da vas neko vidi kako pevate svojim biljkama dok ih zalivate, verovatno bi se zapitali da li ste dobro.

Spremite GRAŠAK po najboljoj recepturi: Dodajte jedan TAJNI sastojak i uživajte u preukusnom jelu
Isprobajte grašak spremljen na poseban način
Dodatni saveti za kuvanje graška, kukuruza i drugog smrznutog povrća:
1. Nikada nemojte da dozvolite da vam povrće proključa.
2. Dodajte malo šećera u grašak ili kukuruz. Poboljšaće prirodnu slatkoću ovog povrća.
3. Nemojte dodavati so pre serviranja, jer može da dovede do dehidriranja povrća.
Savet za najbolji grašak po koracima:
1. Prvo ispraznite vreću smrznutog graška u šerpu.
2. Na vrh dodajte šest kašika putera, beli luk i malko šećera.
3. Dinstajte na srednjoj vatri dok se puter ne otopi i grašak ne skuva.
4. Posolite i pobiberite, pa servirajte.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.
Komentari(0)