Smrznuti grašak smo kuvali pogrešno, pravi način će vas iznenaditi!
Smrznuti grašak kuvali smo na potpuno pogrešan način, a za manje od deset minuta možete da ga pripremite tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo je vrlo jednostavno.

Smrznuti grašak smo pripremali tako što ga iz vreće ubacimo u ključalu vodu. Neretko se desi da bude kašast i bezukusan, a mi zažalimo što smo ga uopšte i pravili. Ispravan način da dobijete najukusniji grašak postoji, i vrlo je jednostavan.
Dodatni saveti za kuvanje graška, kukuruza i drugog smrznutog povrća:
1. Nikada nemojte da dozvolite da vam povrće proključa.
2. Dodajte malo šećera u grašak ili kukuruz. Poboljšaće prirodnu slatkoću ovog povrća.
3. Nemojte dodavati so pre serviranja, jer može da dovede do dehidriranja povrća.
Savet za najbolji grašak po koracima:
Možda vas zanima:

Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Možda vas zanima:

Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Možda vas zanima:

Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
1. Prvo ispraznite vreću smrznutog graška u šerpu.
2. Na vrh dodajte šest kašika putera, beli luk i malko šećera.
3. Dinstajte na srednjoj vatri dok se puter ne otopi i grašak ne skuva.
4. Posolite i pobiberite, pa servirajte. Uživajte! Možda će vas zanimati i kako da napravite rižoto sa graškom.
(Mondo)

"Želeo sam da budem inženjer, ali otac to nije dopuštao" Otkriven tekst Nikole Tesle u kom je opisao svoje detinjstvo "Konj je ubio mog brata"
"Sve što sam radio samo je podsticalo da moji roditelji sve oštrije osete gubitak (njihovog drugog sina). Zbog toga sam odrastao sa malo samopouzdanja. Međutim, bio sam daleko od glupog dečaka, sudeći po jednom incidentu kojeg se jasno sećam."

GENETIKA IMA NEOBIČAN RAZLOG: Zašto bebe "gube" plave oči?
Mnogi roditelji ostaju zatečeni kada plave oči njihove bebe pređu u tamnije nijanse.

Devee rečenica koje nikad ne treba da izgovorite dragim ljudima
Pazite šta govorite, neke reči znaju da zabole

Antonio napustio južnu Italiju, zbog Dušice se preselio u Šumadiju pa krstio i dobio ime Stefan: Nesvakidašnja ljubavna priča dvoje mladih - sada se zajedno bave seoskim turizmom
Da ljubav zaista nema granice na svom ličnom primeru pokazao je mladi Italijan Antonio, koji je zbog jedne Dušice promenio život, zemlju, pa čak i veru. Prešao je u pravoslavlje, krstio se i čak dobio i kršteno ime Sefan. Menjao je južnu Italiju za živopisnu Šumadiju.

"TO DUŠA NJEGOVA MIRA NEMA, PA MENE GONI": Da li je PROKLESTVO stiglo KARAĐORĐEVE UBICE? Malo ko zna JEZIVU PRIČU
Savremenici beleže da je u konaku kneza Miloša, koji se nalazio na mestu današnje Patrijaršije, jedno vreme boravila voždova glava
Komentari(0)