Spremite GRAŠAK po najboljoj recepturi: Dodajte jedan TAJNI sastojak i uživajte u preukusnom jelu
Isprobajte grašak spremljen na poseban način

Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuvati grašak. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocedite i začinite?
Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate.
Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog. U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept za kupus sa mesom: Na ovaj način se sprema brzo i lako (VIDEO)
Recept koji vraća u detinjstvo

RECEPT ZA PITU SA TIKVICAMA BEZ KORA: Idealan obrok za letnje dane
Zaboravite kore i komplikacije – sočna pita sa tikvicom gotova za 30 minuta postaće vaš omiljeni letnji obrok.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept za kupus sa mesom: Na ovaj način se sprema brzo i lako (VIDEO)
Recept koji vraća u detinjstvo

RECEPT ZA PITU SA TIKVICAMA BEZ KORA: Idealan obrok za letnje dane
Zaboravite kore i komplikacije – sočna pita sa tikvicom gotova za 30 minuta postaće vaš omiljeni letnji obrok.
Možda vas zanima:

Tradicionalni recept za kupus sa mesom: Na ovaj način se sprema brzo i lako (VIDEO)
Recept koji vraća u detinjstvo

RECEPT ZA PITU SA TIKVICAMA BEZ KORA: Idealan obrok za letnje dane
Zaboravite kore i komplikacije – sočna pita sa tikvicom gotova za 30 minuta postaće vaš omiljeni letnji obrok.
Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet. Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi.
Takođe, ovim izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i ceo sistem za varenje. Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

Tradicionalni recept za kupus sa mesom: Na ovaj način se sprema brzo i lako (VIDEO)
Recept koji vraća u detinjstvo

U ovoj piti sa višnjama nema ni kap ulja! Ukusnija od baklave, a tek od kakvih kora se pravi
Hrskave korice i sočan, voćni fil čine je ukusnijom čak i od baklave

RECEPT ZA PITU SA TIKVICAMA BEZ KORA: Idealan obrok za letnje dane
Zaboravite kore i komplikacije – sočna pita sa tikvicom gotova za 30 minuta postaće vaš omiljeni letnji obrok.

Skoro svi Srbi greše kad spremaju popularno jelo: Naše domaćice ne znaju za ova pravila, poslušajte
Savet za najbolji grašak po koracima

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.
Komentari(0)