NA OVOM DORUČKU SU MNOGI ODRASLI Starinska proja "na šolje" kojoj niko ne može da odoli
Naši stari znaju kako se ona sprema, a sada će i domaćice zapisati recept.
Starinsku proju retko ko može da odbije naročito ako je tek izvađena iz rerne.
Naši stari znaju kako se ona sprema, a sada će i domaćice zapisati recept.
Možda vas zanima:
Srpska proja među 50 najboljih hlebova sveta! Otkrijte zašto je ovo domaće jelo osvojilo srca i tanjire širom sveta
CNN, poznata američka televizijska mreža, nedavno je iznenadila svet uvrštavajući srpsku proju na prestižnu listu 50 najboljih hlebova na svetu.
U testo za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka koje ima svaka kuća, pa se spremala često i u ratnim vremenima i periodima oskudice.
Možda vas zanima:
Srpska proja među 50 najboljih hlebova sveta! Otkrijte zašto je ovo domaće jelo osvojilo srca i tanjire širom sveta
CNN, poznata američka televizijska mreža, nedavno je iznenadila svet uvrštavajući srpsku proju na prestižnu listu 50 najboljih hlebova na svetu.
U testo za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka koje ima svaka kuća, pa se spremala često i u ratnim vremenima i periodima oskudice.
Možda vas zanima:
Srpska proja među 50 najboljih hlebova sveta! Otkrijte zašto je ovo domaće jelo osvojilo srca i tanjire širom sveta
CNN, poznata američka televizijska mreža, nedavno je iznenadila svet uvrštavajući srpsku proju na prestižnu listu 50 najboljih hlebova na svetu.
U testo za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka koje ima svaka kuća, pa se spremala često i u ratnim vremenima i periodima oskudice.
Toliko je mekana da ćete samo takvu spremati.
Potrebni sastojci za starinsku proju:
- 3 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 šolja kisele vode
- 200 - 250 grama sira
- 5 kašika belog brašna
- 1 šolja jogurta
- 1 dl ulja
- so po potrebi
- 15 kašika kukuruznog brašna
Priprema:
U činiji pomešajte obe vrste brašna sa praškom za pecivo.
Nakon toga dodajte ulje, jogurt, jaja i kiselu vodu.
Izjednačite tako da dobijete homogenu smesu, a zatim ubacite sir.
So dodajte ako želite, a ako je sir dovoljno slan onda nema potrebe.
Smesu izlijte u tepsiju i pecite na 180 stepeni.
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)