DORUČAK KAKAV NEĆETE NAĆI NI U PEKARI Hrskave i ukusne, a domaće - nema ništa bolje od kiflica sa sirom i jogurtom
Nećete pogrešiti.

Umesto da idete u pekaru i kupujete lisnato testo, možete da napravite domaće kiflice sa sirom i imaćete ukusan doručak.
Potrebno je:
Možda vas zanima:

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

LAKO, BRZO, A PREUKUSNO Recept za bakino slano pecivo osvaja Srbiju, probajte i vi
Preukusno i lako za pripremu.
- 200 ml jogurta
- 150 ml mleka
- 15 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica šečera
- 1 jaje
- 650 gr brašna
- 200 gr sira
Priprema:
U malo mlakog mleka izmrviti kvasac i dodati šećer . U vanglicu sipati mlak jogurt, jaje, ulje nadošli kvasac i ostatak mleka.
Dodati brašno i zamesiti mekše glatko testo. Ostaviti da naraste, pa ga premesiti na stolu i podeliti na dva dela. Svaki deo podeliti na 5 manjih kuglica. Obraditi rukama svaku lopticu i ostavviti par minuta da odmori pokriveno.
Svaku lopticu razviti veličinu tanjira, pa premazati sa omekšanim margarinom ili maslacom.. Stavljati jedno preko drugog.
Razviti premazano testo. Iseći na 4 dela a svaku četvrtinu na dva dela. U svaki trougao ubaciti kašičicu sira, pa uviti u kiflice. Ređati u podmazanu tepsiju, pa pokriti da porastu. Premazati žumancetom u koju ste dodali kašiku mleka.
Po želji posuti semenkama.. Peći kiflice na 220 stepeni 30 minuta.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

TRADICIONALNO PIĆE SRPSKOG DOMAĆINSTVA Piće sa oštrim ukusom nezamenljivo je na skoro svakom trpezarijskom stolu u zemlji
Rakija je najcenjeniji od svih pića u Srbiji.

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje
Komentari(0)