MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati

Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice.

MOŽETE IH PRAVITI SLATKE I SLANE Recept za najmekše kiflice koje ćete ikada probati
Shutterstock

 

Nadevi su najrazličitiji mogući, pa tako imamo kiflice sa ukusom pice, slatke sa džemom, ali i one klasične sa sirom... Ako i vi volite da ih jedete, donosimo vam fantastičan recept za nikad mekše i vazdušastije mlečne kiflice. One su prazne, pa možete da ih služite sa namazima po želji. Uživajte!

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za posipanje:

  • 1 jaje
  • šećer
  • susam kim
  • malo putera (opciono)

Recept za slatke i slane mlečne kiflice:

Korak 1:

Napravite testo

Mleko zagrejte, pa sipajte u neku posudu. Dodajte jaja, šećer i kvasac, pa dobro promešajte. Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa sjedinite sastojke. Onda dodajte i istopljeni puter i umesite testo. Stavite testo u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom. Ostavite da nadođe nekih sat vremena.

Korak 2:

Napravite kiflice

Nadošlo testo izvadite iz posude i podelite na 8 jednakih delova. Oblikujte loptice, pa pokrijte kesom ili providnom folijom i ostavite da testo nadođe još 10 minuta. Razvucite svaku lopticu, pa urolajte tako da napravite kao zmijicu. Malo spljoštite rukama, pa opet urolajte. Poređajte kiflice na pleh obložen pek papirom. Premažite uljem, pa pokrijte i ostavite da kiflice odstoje još 20 minuta. Zatim premažite jajetom, pa neke pospite šećerom, a neke susamom ili kimom. Ako želite da budu još mekše, na svaku stavite malo parče putera pre nego krenete da pečete.

Komentari(0)

Loading