Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz

Zaboravljeno jelo naših starih krije moćne lekovite moći - jedite ga bar jednom nedeljno za zdraviji život.
Palenta je jedno vrlo zanimljivo jelo, a smatra se da je nastala u severnoj Italiji i to u selima severne Italije. Pravi se od kukuruznog griza. Ovo je ujedno i najprostije jelo na svetu verovatno, zato što danas možete da kupite u kesici kukuruzni griz, odnosno samu palentu, koja se kasnije može pripremati na različite načine.
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz, koji se meša sa proključalom vodom i tako nastaje jelo koje su obožavali naši stariji, ali koje treba i mi da obožavamo s obzirom na sva zdrava svojstva koja sadrži.
Možda vas zanima:

1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo

ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Možda vas zanima:

1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo

ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Možda vas zanima:

1 SMOKVA SVAKI DAN U STANJU JE DA OPORAVI CELO TELO: Evo kako! (RECEPT)
Bilo da ih jedete sveže ili suve, smokve su jednako lekovite i blagotvorne za naše telo

ČUVA SRCE I PLUĆA, KONTROLIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI: Kukuruzna svila ima bezbroj zdravstvenih koristi!
Kukuruzna svila, duga svilenkasta vlakna u obliku niti koja rastu na različitim delovima kukuruza, obično se bacaju kada nam je kukuruz na jelovniku.
Palentu bi trebalo da konzumiramo bar jednom nedeljno jer čisti creva i ubrzava metabolizam, a potpuno je nepotrebno da vam govorimo koliko je zdraviji izbor od pekare.
Recept:
Za jednu porciju stavite 2 dl vode da proključa, stavite kašiku soli i kašiku masti ili ulja. Kad voda provri, sklonite sa ringle i dodajte dve i po kašike palente. Mešajte na nižoj temperaturi dva do tri minuta.
Palenti možete dodati sir, kajmak, laneno seme, semenke suncokreta, ajvar…

"Leto u tegli" je hit koji morate da probate: Recept za najukusniju zimsku salatu koja puca od vitamina i preukusna je
Upravo sada, dok sezona još traje, postavljamo temelje budućih gastronomski užitaka, onih tegli koje će vas, usred zime, podsećati na sunce, zrele paradajze i hrskanje svežeg krastavca.

Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Zašto je prženi sir u našim domaćinstvima bio znak izobilja
U vreme kada su sela živela od stočarstva, sir je bio osnovna namirnica u domaćinstvu. Osim svežeg i suvog, u nekim krajevima Srbije spremao se i na poseban način – pržen na masti, dok ne postane kremast i maziv. Danas retko poznat, ovaj specijalitet bio je pravi delikates u prošlim vremenima.

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.
Komentari(0)