Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Izbor doručka može snažno da utiče na zdravlje creva, a jedno jednostavno tradicionalno jelo pokazalo se kao idealan izbor. Reč je o palenti laganom obroku koji ne opterećuje želudac, lako se vari i donosi mnoge koristi za probavni sistem.
Zašto baš palenta
Palenta se pravi od kukuruznog kriza i, osim što je laka za pripremu, sadrži mnoge dragocene nutrijente. Prirodno ne sadrži gluten, pa je pogodna za osobe osetljive na gluten. Bogata je mineralima kao što su fosfor, magnezijum, cink, kalijum, bakar, selen i mangan. Ima nisku kalorijsku vrednost, pa je odličan izbor za one koji paze na ishranu ili žele da smanje telesnu težinu.
Možda vas zanima:
EVO ZAŠTO JE KAČAMAK NAJZDRAVIJI OBROK NA SVETU: Spremite ga na OVAJ način i obezbedite sebi dobar početak dana
Palenta se sprema lako i brzo, a sa sobom nosi niz benefita za zdrav početak dana
MNOGI MISLE DA JE ISTO, ALI GREŠE Koja je razlika između palente i kačamaka?
Zapitali smo se ima li zapravo razlike između palente, i kačamaka, za koje smo mislili da su samo različita imena jednog istog imena.
Možda vas zanima:
EVO ZAŠTO JE KAČAMAK NAJZDRAVIJI OBROK NA SVETU: Spremite ga na OVAJ način i obezbedite sebi dobar početak dana
Palenta se sprema lako i brzo, a sa sobom nosi niz benefita za zdrav početak dana
MNOGI MISLE DA JE ISTO, ALI GREŠE Koja je razlika između palente i kačamaka?
Zapitali smo se ima li zapravo razlike između palente, i kačamaka, za koje smo mislili da su samo različita imena jednog istog imena.
Možda vas zanima:
EVO ZAŠTO JE KAČAMAK NAJZDRAVIJI OBROK NA SVETU: Spremite ga na OVAJ način i obezbedite sebi dobar početak dana
Palenta se sprema lako i brzo, a sa sobom nosi niz benefita za zdrav početak dana
MNOGI MISLE DA JE ISTO, ALI GREŠE Koja je razlika između palente i kačamaka?
Zapitali smo se ima li zapravo razlike između palente, i kačamaka, za koje smo mislili da su samo različita imena jednog istog imena.
Podržava zdravlje creva, preporučuje se da se jede bar jednom nedeljno jer čisti creva i ubrzava metabolizam.
Kako se priprema
Za jednu porciju potrebno je:
Prokuvati oko 2 dl vode i dodati kašičicu soli i kašiku ulja ili masti.
Kada voda provri, skloniti sa vatre i dodati dve i po kašike palente, zatim kuvati i mešati na laganoj vatri 2–3 minuta.
Po želji se može dodati sir, kisela pavlaka, lanene ili suncokretove semenke, ajvar ili se može preliti toplim mlekom.
Preporučuje se mešanje drvenom kašikom, jer metalne mogu izazvati blagu oksidaciju.
Palenta je doručak koji spaja tradiciju i zdravlje. Brzo se priprema, daje energiju i pomaže da se održi dobar balans u probavnom sistemu. Uvrstite je u svoj jelovnik makar jednom nedeljno i osetićete razliku u energiji i opštem osećaju vitalnosti.
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
PRESOLILI STE KISELI KUPUS? Ne brinite, sve što vam je potebno je jedna namirnica koju treba da ubacite u bure
Bez brige, rešenje za suviše slan kiseli kupus postoji.
Prežganac: Zaboravljena srpska kaša koja je grejala zimu bez mesa
Od brašna, ulja i malo vode nastajalo je jelo koje je preživelo najteže zime. Nekada hrana siromašnih, danas simbol jednostavne, poštene trpeze
Starinski kolač koji obožavaju generacije: Sočna poslastica vraća u detinjstvo, ovo je užitak za celu porodicu
U vreme kada tražimo brze i lagane recepte, stari dobri koh ponovo zauzima počasno mesto.
Kaša sa suvim šljivama: Zaboravljena večera koja zasiti dušu
U jesenjim večerima, kada nije bilo mesa ni mleka, domaćice su kuvale puru – gustu kašu od kukuruznog brašna. Kad bi dodale suve šljive, večera je postajala i slatka i lekovita
Komentari(0)