MOŽETE IH SPREMATI SLANE I SLATKE Brzi recept za kiflice koje su spremne za osam minuta
Brzi recept za najmekše kiflice spremne za 8 minuta:
Možete ih praviti i u slanoj i u slatkoj varijanti, a njihova najveća prednost pored neodoljivog ukusa, jeste i brzina pripreme. Prijatno!
Možda vas zanima:
LAKO, BRZO, A PREUKUSNO Recept za bakino slano pecivo osvaja Srbiju, probajte i vi
Preukusno i lako za pripremu.
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
LAKO, BRZO, A PREUKUSNO Recept za bakino slano pecivo osvaja Srbiju, probajte i vi
Preukusno i lako za pripremu.
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:
LAKO, BRZO, A PREUKUSNO Recept za bakino slano pecivo osvaja Srbiju, probajte i vi
Preukusno i lako za pripremu.
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Brzi recept za najmekše kiflice spremne za 8 minuta:
Potrebni sastojci:
- - 750 grama brašna
- - 150 grama putera
- - 1/2 litra mleka
- - 50 grama svežeg kvasca
- - 1 jaje
- - malo šećera
- - 125 g šećera u prahu (ako želite slanu varijantu, izbacite ovaj korak)
- - 30–40 g otopljenog putera za premaz
Priprema:
Prokuvajte mleko pomešano sa šećerom u prahu i puterom. Potom u smesu dodajte svež kvasac. Dodajte i so i brašno, pa umesite glatko testo.
Od dobijenog testa oblikujte kiflice i filujte po želji, pa ih premažite otopljenim maslacom i poređajte na podmazan pleh. Prekrijte pamučnom krpom i ostavite da odstoje sat vremena na sobnoj temperaturi.
Pre pečenja svaku kiflicu premažite smesom od umućenog jaja i malo soli. Pecite ih 8 minuta na 250 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Komentari(0)