BRITANAC PROBAO 10 SRPSKIH JELA Šta mislite, šta mu se najviše, a šta najmanje svidelo? Za sarmu je imao poseban komentar (VIDEO)

Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Prva na meniju bila mu je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.

Stranac proba srpsku hranu
Printscreen/Youtube

 

Na svom jutjub kanalu "Birmze" u videu pod nazivom " 10 srpskih jela, koje moraš da probaš pre nego što umreš" ovaj Britanac pokazao je reakcije na svako srpsko jelo koje je probao.

Prva na meniju bila mu je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.

- Ovde je i veliko parče mesa. Hajde da probamo, odlično je, ima i sosa ovde, krompira, veoma je ukusno“, komentariše jutjuber, a valjda mu niko nije rekao da paprika sa belim lukom baš i ne ide kao prilog u ovoj varijanti. „Paprika i sarma, sada ću da dodam i kiselo mleko, to će da ubije papriku. Ovo je sada odlična kombinacij - zaključio je i pohvalio se kako je sve pojeo.

Sledeća na redu je bila pljeskavica, u koju je stavio urnebes i kupus, a čini se da je još jači utisak ostavio burek sa mesom koji je prelio jogurtom. „Mislim da sam postao fan bureka“, kaže. 

- Karađorđeva šnicla ga je iznenadila, kaže da nije očekivao da izgleda ovako. „Mislim da neću jesti dva dana posle ove porcije. Kombinacija ukusa je veoma lepa i stvarno izgleda odlično. Krompir je hrskav, preporučujem ovo svima, ovo je pobedničko jelo - rekao je on.

Potom je prešao na palačinke sa kremom, napolitankama i bombonicama, probao je nezaobilazne ćevape u lepinji sa lukom, kajmakom i urnebesom, a pečenje je postalo najbolje svinjsko meso koje je probao u životu.

- Tako je ukusno, sočno i hrskavo. Ako nikada niste probali pečenje, morate obavezno.

No, s kravljim jezikom je bio skeptičan.

- Ne znam šta da očekujem, ovo je nešto novo. Sedam sati se spremalo. Ovo je unikatni ukus, stvarno je ukusno. Ovo je nešto drugačije i nešto što bih preporučio svima. Ako dođete na Frušku goru ovo obavezno probajte - preporučio je.

Probao je i riblje spoecijalitete u jednom restoranu, svidelo mu se, a na kraju su na red došle i pihtije. Najpre je objasnio kako se spremaju i kako bi trebalo da izgledaju. Uz to je naručio rakiju i karfiol, papriku. Međutim, sudeći po njegovom izrazu lica, nije bio oduševljen.

- Mekano je, ima čilija i luka, ovo mora da je interesantno. Hajde da probamo. Hladno je, kao žele, ne znam ni da li mi se sviđa ili mi se ne sviđa. Tu je negde, pola pola - ocenio je.

Komentari(0)

Loading