TRADICIONALNI RECEPT ZA UŽIČKI SPECIJALITET Kuvarica je dugo čuvala ovu tajnu, a sada je odlučila da je podeli
Užice je poznato po ovom specijalitetu.

Po ovako napravljenoj lepinji je Užice poznato bar u Srbiji, a ja sam sentimentalno vezana za taj grad jer je to grad mog detinjstva, rekla je domaćica.
Možda vas zanima:

ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.

Možda vas zanima:

ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.

Možda vas zanima:

ZBOG OVOG DORUČKA JE NAJBOLJI NA SVETU Lični pekar Novaka Đokovića otkrio recept za hleb koji možete napraviti i kod kuće (VIDEO)
Ne jede meso, na proizvode od belog brašna morao je da zaboravi, ali uspeo je da nađe zamenu koja je očigledno idealna jer postiže vrhunske rezultate. Ima dovoljno energije za višesatne mečeve. Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.

Kaže da je vezana i za lepinje, pa evo jednog tradicionalnog recepta za Užičku komplet lepinju.
Sastojci:
- 500gr brašna
- 250ml mlake vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kvasac
Fil:
- 200gr kajmaka
- 4 jaja
- pretop
Priprema:
Za testo zamesiti brašno i so.U mlaku vodu pomešati kvasac i šećer i pustiti da nadođe.U brašno dodati ulje i nadošli kvasac.
Ostaviti na toplom da nadođe.Podeliti testo na 4 dela i od svakog napraviti lepinje.
Peći na podmazanom plehu na 250 pa smanjiti na 200 oko 20 minuta. Pečene ostaviti malo prekrivene krpom da omekšaju.
Svaku lepinju preseci na pola. Donji deo namazati kajmakom i umućenim jajetom (na svaku lepinju po jedno jaje).
Zapeći u rerni (dok se jaje ne zapeče). Izvaditi iz rerne, staviti pretop pa poklopiti gornjim delom lepinje.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

NAJJEDNOSTAVIJI POSNI KOLAČ IZ JUGOSLAVIJE: Džem, cimet i kakao - jeftin, a ukusan (RECEPT)
Najjednostaviji posni kolač sa džemom, cimetom i kakaom iz Jugoslavije koji su sve žene pravile jer je jeftin i ukusan

Vranjanska samsa – kako se pravi kraljica pita juga Srbije
U srcu juga Srbije, u Vranju, rađa se jedno od najmirisnijih jela tradicionalne kuhinje – vranjanska samsa. Hrskava pita punjena sitno seckanim mesom i začinima nije samo ukusno jelo, već i deo identiteta ovog kraja.

NAJJEDNOSTAVNIJI POSNI KOLAČ KOJI MOŽETE SPREMITI: Najsočnije zadovoljstvo sa višnjom koje postoji (MERA NA ŠOLJE)
Recept za posni kolač od višnje koji uspeva svakome

Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept
Komentari(0)