Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Starinska kafanska čorba je kremasta, bogata i neodoljivo mirisna, pa je odličan dodatak slavskoj trpezi. U isto vreme je lagana i zasitna, a njen pun ukus oduševiće i najizbirljivije goste!
Iako deluje kao da oko tako ukusnog jela ima mnogo posla, bela čorba je zapravo prilično jednostavna za pripremu. Ova čorba se savršeno uklapa uz tradicionalna slavska jela, a pritom uvek uspeva, pa možete biti sigurni da imate ukusnuu čorbicu za početak slavskog ručka.
Ako znate da vaši gosti vole kiseliji ukus, slobodno joj na kraju dodajte malo limuna za kiselkastu i osvežavajuću notu i svi će vam tražiti recept!
Možda vas zanima:
KAFANSKA ČORBA OD CELERA: Krepi telo i vraća snagu - savršena za čišćenje organizma
Ukoliko tragate za laganim i osvežavajućim obrocima, potaž od celera je prava čorbica za vas
Možda vas zanima:
KAFANSKA ČORBA OD CELERA: Krepi telo i vraća snagu - savršena za čišćenje organizma
Ukoliko tragate za laganim i osvežavajućim obrocima, potaž od celera je prava čorbica za vas
Možda vas zanima:
KAFANSKA ČORBA OD CELERA: Krepi telo i vraća snagu - savršena za čišćenje organizma
Ukoliko tragate za laganim i osvežavajućim obrocima, potaž od celera je prava čorbica za vas
Sastojci:
Možda vas zanima:
KAFANSKA ČORBA OD CELERA: Krepi telo i vraća snagu - savršena za čišćenje organizma
Ukoliko tragate za laganim i osvežavajućim obrocima, potaž od celera je prava čorbica za vas
Možda vas zanima:
KAFANSKA ČORBA OD CELERA: Krepi telo i vraća snagu - savršena za čišćenje organizma
Ukoliko tragate za laganim i osvežavajućim obrocima, potaž od celera je prava čorbica za vas
400 g belog pilećeg mesa
3 glavice crnog luka
3 žumanceta
3 šargarepe srednje veličine
3 krompira srednje veličine
180 ml kisele pavlake (jedna čaša)
1 kašika brašna
1 veza peršuna
1 kašika soli + 1 kašika bibera
1 kašika suvog začina
(opciono) limunov sok po ukusu
Priprema:
Prodinstajte sitno seckan crni luk na tihoj do srednjoj vatri, pa mu dodajte belo meso sečeno na kockice i propržite kratko. Dodajte brašno i nastavite da dinstate uz mešanje oko pet minuta.
Dolijte vodu, tek toliko da ogrezne, pa dodajte sitno seckanu šargarepu i krompir, suvi začin i biber, dobro promešajte, a zatim nalijte još oko dva litra vode. Kuvajte na tihoj vatri oko sat vremena i povremeno promešajte.
Sklonite šerpu s ringle, pa u čorbu dodajte žumanca prethodno umućena s kiselom pavlakom, a potom i sitno seckan peršunov list i promešajte.
Ukoliko ste ljubitelj kiselijeg ukusa čorbe, možete dodati i sok od jednog limuna.
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Komentari(0)