RUČAK KOJI ĆE SVI OBOŽAVATI! Mrsna jela koja su se pripremala od najstarijih vremena u Pirotu su davno zaboravljena
U Pirotu se za ručak jela musaka sa dugačko sečenim zelenim lukom-prazilukom i sitno seckanim mesom (svinjskim, ovčijim ili goveđim).
Musaka je tradicionalno jelo od patlidžana koje se pretežno priprema na Balkanu i na Bliskom istoku. Na zapadu se smatra da je musaka izvorno grčko jelo.
Postoje brojne verzije musake, u zavisnosti od povrća koje se koristi, pa tako, pored navedenih, imamo i musaku od: karfiola, tikvica, spanaća, boranije, kelja, prokelja, mladog vinovog lišća i zelene salate.
Mi Vam nudimo pirotsku verziju musake.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA, SLANINOM I SIROM: Iskoristite hranu od Uskrsa i napravite sasvim novo jelo
Složenac od kuvanih krompira i jaja je kompletno i kalorično jelo za sve prave gurmane
ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA, SLANINOM I SIROM: Iskoristite hranu od Uskrsa i napravite sasvim novo jelo
Složenac od kuvanih krompira i jaja je kompletno i kalorično jelo za sve prave gurmane
ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA, SLANINOM I SIROM: Iskoristite hranu od Uskrsa i napravite sasvim novo jelo
Složenac od kuvanih krompira i jaja je kompletno i kalorično jelo za sve prave gurmane
ČOMLEK JE STARINSKO JELO SA JUGA Preporučuje se da se sprema u rerni, u zemljanom loncu (VIDEO/RECEPT)
Veoma popularno i u Makedoniji i Bugarskoj. Sprema se od junećeg mesa i dosta luka, a postoji i manastirska, posna, verzija ovog jela, sa krompirom.
Brzo, jednostavno i veoma ukusno.
Musaka od praziluka
Sastojci:
300 gr mlevenog mesa
600 gr praziluk
1 glavica crnog luka
2 jaja
1 čaša kisele pavlake
so po ukusu
biber po ukusu
ulje po potrebi
Priprema:
Iseckati i izdinstati glavicu crnog luka, dodati mleveno meso, posoliti i dinstati oko 10 minuta. Iseckati praziluk i dodati mesu, dinstati zajedno još oko 15 minuta. Izdinstano meso i praziluk, začiniti po ukusu i prebaciti u vatrostalnu činiju. Umutiti jaja sa pavlakom i preliti preko musake. Peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.
Izvor: blic
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
Komentari(0)