NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

Čak i pravi gurmani će obožavati ovaj recept za posnu sarmu sa pirinčem u listovima kiselog kupusa. Nema boljeg i ukusnijeg ručka u vreme posta od posnih sarmica.
Sastojci za posne sarme sa pečurkama:
1 šolja pirinča,
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Posne sarme sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:
Operite listove kiselog kupusa (ili kiselu zelenu papriku) i ostavite ih da se ocede.U činiji, operite pirinač i procedite ga.
U šerpi, zagrejte 2 šolje vode i dodajte pirinač. Kuvajte ga dok ne upije svu vodu i postane mekan. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.U drugoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte dok ne postanu staklasti.Dodajte seckane šampinjone (ili druge pečurke) u šerpu s lukom i belim lukom.Dinstajte ih dok ne omekšaju i oslobode tečnost.Dodajte pasirani paradajz, origano, so i biber u šerpu sa pečurkama.
Kuvajte nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro sjedine.U činiji, pomešajte kuvani pirinač sa pripremljenim filom od pečuraka.Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Na svaki list kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) stavite oko 1-2 kašike fila i pažljivo uvijte sarmu. Postupak ponavljajte dok potrošite sav fil.U velikoj šerpi, složite sarmu u redove.Pokrijte sarmu listovima kiselog kupusa (ili kisele zelene paprike) i prelijte sarmu sa vodom tako da su sarme prekrivene.
Pokrijte šerpu i kuvajte sarmu na laganoj vatri oko 60-90 minuta, dok sarma ne postane mekana.
Poslužite posne sarme sa pečurkama tople, po želji sa posnim jogurtom ili kiselim kupusom.

ZA JEDAN SENDVIČ PUTUJU IZ AMERIKE: Ovo je najskuplje srpsko predjelo, a tajna je u dimu, ne u mesu!
Nije svaka kobasica ista. Jedna delikatesa iz jugoistočne Srbije postala je statusni simbol i prava kulinarska atrakcija. Otkrivamo zašto je Pirotska peglana kobasica najskuplji srpski specijalitet od mesa i zašto proces "peglanja" mora da se radi samo na -8 stepeni.

Ovo je najzdraviji hleb na svetu: Biblijski recept star više od 2.500 godina, čisto zdravlje!
Biblijska receptura koja spaja veru i snagu

LEK ZA SVAKU BOLEST JE NA TANJIRU: Ovo je najmoćnija zimska salata koju su Srbi otkrili pre probiotika!
Kada je reč o zdravlju, sve je u varenju. Zaboravite na skupe dodatke ishrani! Otkrivamo zašto je jedna nezaobilazna zimska delikatesa, koju su naše bake spremale u buradima, zapravo prirodni probiotik i vitaminska bomba.

TAJNA SAVRŠENE PROJE NIJE U SIRU: Zašto Šumadinci dodaju OVAJ SASTOJAK i kako je jedu naopako
U svakoj kući se sprema proja, ali samo se u nekim delovima Srbije zna istinski recept naših baka. Zaboravite sve što ste čuli – majstori šumadijske kuhinje kriju jedan dodatak, ali i čudan ritual konzumacije koji daje poseban "šmek".

Ovako se pravi najukusniji sprski kačamak: Domaćice otkrile u čemu je tajna, kao prilog se obavezno dodaje 1 stvar
Nekada smatran sirotinskom hranom, kačamak je danas pravi egzotični obrok
Komentari(0)