RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.

Posna sarma
Printscreen/Youtube

Sastojci za posnu sarmu sa suvim groždjem:

  • 600 g slatkog kupusa, 60 g crnog luka
  • 120 g pirinča
  • biber
  • so
  • 60 g suvog grožđa
  • limun
  • sirće
  • lovorov list
  • ulje

Posna sarma sa suvim groždjem se priprema na sledeći način:

1. Blanširati kupus u slanoj kipućoj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja. Izvaditi i ocediti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2. Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati prethodno skuvan pirinač.

3. Začiniti po ukusu i umešati suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u vodi da omekša.

4. Pripremljenu smesu stavljati na list kupusa, oblikovati sarme, ređati u činiju i sipati vode da sarma ogrezne, u vodu dodati par kriški limuna pa kuvati koliko je potrebno da se pirinač skuva.

5. Kuvanu sarmu zapeći u zagrejanoj rerni Poslužiti toplo, preliveno saftom u kojem se jelo kuvalo.

Prijatno!

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

Gastronomija

16:00

22 jun, 2024

Flekice sa kupusom i slaninom predstavljaju jedno od tradicionalnih jela u vojvođanskoj kuhinji. Ovo ukusno i brzo jelo često se sprema u domaćinstvima širom Vojvodine. Jednostavno za pripremu, spaja sočan kupus sa flekicama i slaninom, čineći ga idealnim izborom za brzinski ručak ili večeru.

Komentari(0)

Loading