RECEPTI: Posna sarma sa suvim grožđem, sjajno jelo u kome će svi uživati!
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.

Sastojci za posnu sarmu sa suvim groždjem:
- 600 g slatkog kupusa, 60 g crnog luka
- 120 g pirinča
- biber
- so
- 60 g suvog grožđa
- limun
- sirće
- lovorov list
- ulje
Posna sarma sa suvim groždjem se priprema na sledeći način:
1. Blanširati kupus u slanoj kipućoj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja. Izvaditi i ocediti.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

STARINSKI RECEPT, PRSTE DA POLIŽETE Posna sarma sa orasima koju ćete obožavati, idealna tokom posta
Prava starinska kakva se na selu sprema i kada nije post, zbog svoje sočnosti i mekoće.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

STARINSKI RECEPT, PRSTE DA POLIŽETE Posna sarma sa orasima koju ćete obožavati, idealna tokom posta
Prava starinska kakva se na selu sprema i kada nije post, zbog svoje sočnosti i mekoće.
Možda vas zanima:

IDEALAN RUČAK NA PREOBRAŽENJE: Posna sarma sa suvim grožđem, topi se ustima
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.

STARINSKI RECEPT, PRSTE DA POLIŽETE Posna sarma sa orasima koju ćete obožavati, idealna tokom posta
Prava starinska kakva se na selu sprema i kada nije post, zbog svoje sočnosti i mekoće.
2. Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati prethodno skuvan pirinač.
3. Začiniti po ukusu i umešati suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u vodi da omekša.
4. Pripremljenu smesu stavljati na list kupusa, oblikovati sarme, ređati u činiju i sipati vode da sarma ogrezne, u vodu dodati par kriški limuna pa kuvati koliko je potrebno da se pirinač skuva.
5. Kuvanu sarmu zapeći u zagrejanoj rerni Poslužiti toplo, preliveno saftom u kojem se jelo kuvalo.
Prijatno!

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Komentari(0)