
I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.
Stevo Karapandža, istaknuti kuvar bivše Jugoslavije, poznat je po raznovrsnim receptima koji uključuju i posna jela. Iako su mnogi njegovi recepti usmereni na jela s mesom i mlečnim proizvodima, u njegovoj bogatoj kolekciji nalaze se i posne opcije. Jedan od takvih recepata je posna sarma, prilagođena za vreme posta.
Preobraženje Gospodnje, koje slavimo sutra, jedan je od velikih praznika u našem narodu, dan kada se u mnogim domovima okuplja porodica i slavi u zajedništvu.
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica dok traju pripreme za dolazak Uskrsa.
Prava starinska kakva se na selu sprema i kada nije post, zbog svoje sočnosti i mekoće.
Uđite u Vaskršnji post sa dosta recepata koje možete da pripremite kako vam ideje ne bi ponestale.
Postaće neizostavna na slavama, prijatno.
Ovo starinsko jelo domaćice odavezno serviraju na posnim slavama.