MIRIŠE NA MORE USRED SELA RASNA Lovio u svim morima, a sada je svoj raj napravio na kopnu (FOTO)
Sitno se odbrojava do sezone godišnjih odmora, a crnogorsko primorje svakako će biti izbog mnogih srpskih državljana.

Kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre grnaičnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na obalu. U selu Rasna pored Požege Šućro Kovačević masjtorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina. Posao je pokrenuo iz hobija i ljubavi prema ribarstvu, ali nijednog trenutka se nije pokajao. Na večeru u njegovoj konobi čeka se i po deset dana.
"Ribarenje u morima za mene je najlepše životno iskustvo, kad sam prestao time da se bavim svoju ljubav iskazao sam kroz gastronomiju i ostvario svoj san i otvorio konobu. Sprema se brancin, raže i hobotnice i tada zamiriše čitavo selo. Napravio sam specijalni roštilj u kom može da se peče morska riba koja je gabaritnih dimenzija. Na trpezi su neizostavne i školje i lignje", kaže Šućro.
Možda vas zanima:

MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.

USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:

MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.

USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:

MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.

USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:

MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.

USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:

MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.

USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Degustacija njegovih specijaliteta prava je umetnost, a ovaj iskusni masjtor moe pri prvom zalogaju da zaključi šta nekom od gostiju prija ili ne prija.
"Postoje ljudi kojima morski plodovi ne prijaju, zbog specifičnih mirisa i strukture. Često kažem gostima probajte, pa ako nije po vašem meraku nemate nikakvu obavezu", kaže kroz osmeh Šućro.
Ovaj rođeni Prijepoljac još samo je jedan dokaz da kad radite nešto što volite, zapravo čitavog života odmarate. Veliku pažnju posvetio je svakom detalju, od kvaliteta ribe do tanjira za serviranje i živi svoj morski san, ali na kopnu.
Pod zubima hrska, ukus je takav da ćete smazati celu teglu: Leskovački recept za PEGLANU PAPRIKU koja nema konkurenciju
Sočne crvene paprike su već odavno na pijacama i sad je pravo vreme da krenete u pripremu zimnice, a ovaj recept će vas raspametiti

Cela kuća će mirisati na detinjstvo: Recept za starinsku štrudlu sa jabukama, spolja hrskava unutra meka kao duša
Ako želiš brz i jednostavan desert koji će osvojiti sve, ova štrudla od jabuka je pravi izbor.

Mast i med: Zaboravljeni doručak iz seoskih domaćinstava
Na prvi pogled nespojivi, svinjska mast i med nekada su činili doručak koji je hranio generacije. Danas skoro zaboravljeno, ovo jelo vraća nas u vreme kada je jednostavnost bila najveće bogatstvo.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.
Komentari(0)