MIRIŠE NA MORE USRED SELA RASNA Lovio u svim morima, a sada je svoj raj napravio na kopnu (FOTO)
Sitno se odbrojava do sezone godišnjih odmora, a crnogorsko primorje svakako će biti izbog mnogih srpskih državljana.
Kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre grnaičnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na obalu. U selu Rasna pored Požege Šućro Kovačević masjtorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina. Posao je pokrenuo iz hobija i ljubavi prema ribarstvu, ali nijednog trenutka se nije pokajao. Na večeru u njegovoj konobi čeka se i po deset dana.
"Ribarenje u morima za mene je najlepše životno iskustvo, kad sam prestao time da se bavim svoju ljubav iskazao sam kroz gastronomiju i ostvario svoj san i otvorio konobu. Sprema se brancin, raže i hobotnice i tada zamiriše čitavo selo. Napravio sam specijalni roštilj u kom može da se peče morska riba koja je gabaritnih dimenzija. Na trpezi su neizostavne i školje i lignje", kaže Šućro.
Možda vas zanima:
MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.
USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:
MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.
USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:
MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.
USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:
MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.
USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Možda vas zanima:
MESTO GDE SU SE LJUDI MOLILI ZA ZDRAVLJE I DUGOVEČNOST Na Kamenoj Gori nalazi se najstarije drvo u Srbiji koje krije bezbroj legendi i tajni (FOTO)
Iako ne postoje zvanični podaci koji bi to potvrdili, mnogi veruju da je reč o najstarijem drvetu u našoj zemlji.
USPEĆE VAM IZ PRVOG POKUŠAJA Ovo su 3 trika da vam slavski kolač bude najlepši i najukusniji
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Degustacija njegovih specijaliteta prava je umetnost, a ovaj iskusni masjtor moe pri prvom zalogaju da zaključi šta nekom od gostiju prija ili ne prija.
"Postoje ljudi kojima morski plodovi ne prijaju, zbog specifičnih mirisa i strukture. Često kažem gostima probajte, pa ako nije po vašem meraku nemate nikakvu obavezu", kaže kroz osmeh Šućro.
Ovaj rođeni Prijepoljac još samo je jedan dokaz da kad radite nešto što volite, zapravo čitavog života odmarate. Veliku pažnju posvetio je svakom detalju, od kvaliteta ribe do tanjira za serviranje i živi svoj morski san, ali na kopnu.
Najjeftinija zimnica se pravi najbrže! Slasna ljutenica je pikantnija od ajvara, a možda već imate sve što vam treba
Ljutenica od šargarepe je tradicionalni, domaći namaz ili umak koji se sve češće vraća na naše trpeze, naročito kada želimo nešto brzo, zdravo i aromatično... a sprema se tako lako i od jeftinih sastojaka!
3 najlepša recepta za starinske (jeftine) oblande: Savršene za slavsku trpezu, a pun pleh košta samo 500 dinara
Jedan od najomiljenijih kolača među starijima svakako je oblanda, a ako je ovako napravite sigurno će vas vratiti nekoliko decenija u prošlost
KOLAČ KOJI SE ČUVA DVE NEDELJE: Zaboravljeni posni recept sa orasima naših baka, tajna mirisa i mekoće
U vremenima dugih postova, srpska trpeza je bila puna domišljatih recepata. Otkrivamo tajnu "Bakine torte" – izuzetno bogatog, ali potpuno posnog kolača koji se pravi bez jaja i mleka. Ovaj kolač, premazan medom i orasima, ostaje mekan i svež danima, zbog čega je bio idealna zimska poslastica za slavlja.
Srpkinje će biti oduševljene ovim starinskim receptom: Orasnice kakve smo jeli samo kod bake, pravo savršenstvo
Bilo da ih pravite za praznike, porodične okupljanja ili jednostavno za uživanje uz kafu orašnice su pravi izbor koji će osvojiti sve.
Ko proba pitu s makom po receptu Suzane Mančić neće se pokajati: Bolja je od svake štrudle, osvaja ukusom i mirisom
Recept za ovu ukusnu poslasticu kojoj malo ko može odoleti.
Komentari(0)