Najjeftinija zimnica se pravi najbrže! Slasna ljutenica je pikantnija od ajvara, a možda već imate sve što vam treba
Ljutenica od šargarepe je tradicionalni, domaći namaz ili umak koji se sve češće vraća na naše trpeze, naročito kada želimo nešto brzo, zdravo i aromatično... a sprema se tako lako i od jeftinih sastojaka!
Iako je slična ajvaru po teksturi, čuvena južnjačka ljutenica, koja je zastupljena u srpskoj, makedonskoj i bugarskoj kuhinji, sasvim je drugi specijalitet. Još pikantniji, još interesantnijeg ukusa!
Za razliku od ajvara i pinđura, u ljutenicu se obavezno ubacuju beli luk i šargarepa, a postoje mnoge varijante recepta za ovu neodoljivu zimnicu.
Mi vam danas predstavljamo prilično jednostavan i ekonomičan recept s kojim nema greške – možete biti sigurni da ćete dobiti namaz u kojem ćete uživati cele zime.
Možda vas zanima:
Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima
Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.
Možda vas zanima:
Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima
Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.
Možda vas zanima:
Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima
Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.
Domaća ljutenica od šargarepe
Možda vas zanima:
Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima
Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.
Možda vas zanima:
Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima
Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.
Sastojci:
Možda vas zanima:
Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima
Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.
Možda vas zanima:
Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima
Najbolji recept za ljutenicu: Ukusan prilog uz svako jelo, a pravi se veoma jednostavno
Donosimo vam najbolji recept za ljutenicu koja se pravi veoma jednostavno.
1,5 glavica belog luka
1,5 kg šargarepe
100 g ljutih papričica ispečenih
130 ml alkoholnog sirćeta
250 ml ulja
1 kašika sećera
1,5 kašika soli
veza peršuna
prstohvat konzervansa
Priprema:
Očistite beli luk, šargarepu, peršun i papričice koje ste prethodno ispekli u rerni, pa sve isecite i ubacite u blender da se dobro usitni.
Posolite, pa dodajte sirće, ulje, šećer, so, promešajte, a zatim ubacite i malo konzervansa, pa ponovo dobro promešajte.
Ostavite da odstoji na suvom i hladnom mestu 24 sata, a zatim ponovo promešajte i probajte. Ako nije dovoljno slano, posolite još malo.
Prebacite u manje, pravilno sterilisane tegle i dobro ih zatvorite.
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Komentari(0)