PREFINJENI I NEODOLJIVI UKUS PRINCES KROFNE Pripremaju se u tiganju i gotove su za osam minuta!

J. K.

21:21

Gastronomija 0

Verovali ili ne princes krofne mogu se spremiti čak i u tiganju!

PREFINJENI I NEODOLJIVI UKUS PRINCES KROFNE Pripremaju se u tiganju  i gotove su za osam minuta!
Shutterstock

 

Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebno je za  fil:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3 žumanca

30gr šećera

3 kescice vanilin šećera

20gr brašna

250ml mleka

15gr putera

malo arome vanile

Sastojci za testo:

300gr mekog brašna

80gr oštrog brašna

5gr soli

60gr šećera

60ml mlake vode

80ml mlakog mleka

30ml mlake pavlake

Dva manja jajeta

40gr putera na sobnoj temperaturi

5gr suvog kvasca

 

Zagrejte mleko i puter u šerpi i pustite da proključa. Umešajte žumanca, šećer i brašno pa potom ulijte u mleko. Kada proključa, procedite kroz cediljku pa vratite da se krčka na laganoj vrati, sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne. Kada je smesa dovoljno gusta, ostavite da se hladi, a šerpu prekrijte folijom.

Brašnu dodajte  so, šećer i kvasac. Zagrejte mleko, vodu i pavlaku, ali ne da proključaju. U

zagrejanu smesu dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Potom dodajte puter koji je na sobnoj temperaturi i ponovo premesite.

Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara dok se ne udvostruči. Potom premesite, podelite na osam manjih delova i ostavite da stoji još 15 minuta Oklagijom razvucite u krug svaku kuglu testa, pa na sredinu stavite fil i preklopite.

Pecite u tiganju na što nižoj temperaturi. Tiganj preklopite poklopcem. Ako ipak želite da koristite rernu, pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih 10 minuta.

Komentari(0)

Loading