PREFINJENI I NEODOLJIVI UKUS PRINCES KROFNE Pripremaju se u tiganju i gotove su za osam minuta!
Verovali ili ne princes krofne mogu se spremiti čak i u tiganju!
Ukus će im biti savršen, a kako za fil ne koristimo puding, podsetiće vas na detinjstvo i topiće vam se u ustima.
Možda vas zanima:
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
Možda vas zanima:
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
Možda vas zanima:
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
Potrebno je za fil:
Možda vas zanima:
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
Možda vas zanima:
BAKINA TAJNA ZALUDELA DOMAĆICE Žene u Srbiji poludele za ovim kolačem, a koštaće vas samo 150 dinara
Recept je jednostavan, priprema vam ne oduzima više od pola sata, a najbolja stvar što sve sastojke imate već u kuhinji.
ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
3 žumanca
30gr šećera
3 kescice vanilin šećera
20gr brašna
250ml mleka
15gr putera
malo arome vanile
Sastojci za testo:
300gr mekog brašna
80gr oštrog brašna
5gr soli
60gr šećera
60ml mlake vode
80ml mlakog mleka
30ml mlake pavlake
Dva manja jajeta
40gr putera na sobnoj temperaturi
5gr suvog kvasca
Zagrejte mleko i puter u šerpi i pustite da proključa. Umešajte žumanca, šećer i brašno pa potom ulijte u mleko. Kada proključa, procedite kroz cediljku pa vratite da se krčka na laganoj vrati, sve vreme mešajući dok se smesa ne zgusne. Kada je smesa dovoljno gusta, ostavite da se hladi, a šerpu prekrijte folijom.
Brašnu dodajte so, šećer i kvasac. Zagrejte mleko, vodu i pavlaku, ali ne da proključaju. U
zagrejanu smesu dodajte brašno i mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Potom dodajte puter koji je na sobnoj temperaturi i ponovo premesite.
Testo umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara dok se ne udvostruči. Potom premesite, podelite na osam manjih delova i ostavite da stoji još 15 minuta Oklagijom razvucite u krug svaku kuglu testa, pa na sredinu stavite fil i preklopite.
Pecite u tiganju na što nižoj temperaturi. Tiganj preklopite poklopcem. Ako ipak želite da koristite rernu, pecite na oko 200 do 220 stepeni nekih 10 minuta.
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Komentari(0)