ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
Kolač od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kući može da bude spasonosno rešenje kad vam se iznenada najave gosti ili kad poželite nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu. Hilandarski kolač jedan je od takvih recepata.
Možda vas zanima:
Divna poslastica sa pudingom i piškotama: Brz i jednostavan recept (VIDEO)
Isprobajte recept za poslasticu sa kojom ne možete da pogrešite
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
Divna poslastica sa pudingom i piškotama: Brz i jednostavan recept (VIDEO)
Isprobajte recept za poslasticu sa kojom ne možete da pogrešite
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
Divna poslastica sa pudingom i piškotama: Brz i jednostavan recept (VIDEO)
Isprobajte recept za poslasticu sa kojom ne možete da pogrešite
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
Sastojci:
- 10 kašika šećera
- 5 kašika džema (najbolje od kajsija)
- kesica cimeta
- kesica praška za pecivo
- 500 g brašna
- 250 ml vode
- malo seckanih i mlevenih oraha
- malo suvog grožđa
- 2 jabuke
- 100 g posne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Umutite šećer sa džemom, dodajte cimet, vodu, izrendane jabuke, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite varjačom. Na kraju dodajte orahe i suvo grožđe, još jednom promešajte, pa smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom.
Pecite na 180 stepeni oko pola sata. Kad se kolač ohladi, napravite glazuru.
U šerpicu sipajte dve kašike ulja i izlomljenu čokoladu za kuvanje, pa zagrevajte na tihoj vatri i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Vruću glazuru sipajte preko ohlađenog kolača, sačekajte da se stegne, pa secite na kocke i služite.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)