ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.

Kolač od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kući može da bude spasonosno rešenje kad vam se iznenada najave gosti ili kad poželite nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu. Hilandarski kolač jedan je od takvih recepata.
Možda vas zanima:

Divna poslastica sa pudingom i piškotama: Brz i jednostavan recept (VIDEO)
Isprobajte recept za poslasticu sa kojom ne možete da pogrešite

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
Sastojci:
- 10 kašika šećera
- 5 kašika džema (najbolje od kajsija)
- kesica cimeta
- kesica praška za pecivo
- 500 g brašna
- 250 ml vode
- malo seckanih i mlevenih oraha
- malo suvog grožđa
- 2 jabuke
- 100 g posne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Umutite šećer sa džemom, dodajte cimet, vodu, izrendane jabuke, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite varjačom. Na kraju dodajte orahe i suvo grožđe, još jednom promešajte, pa smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom.
Pecite na 180 stepeni oko pola sata. Kad se kolač ohladi, napravite glazuru.
U šerpicu sipajte dve kašike ulja i izlomljenu čokoladu za kuvanje, pa zagrevajte na tihoj vatri i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Vruću glazuru sipajte preko ohlađenog kolača, sačekajte da se stegne, pa secite na kocke i služite.

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

TRADICIONALNO PIĆE SRPSKOG DOMAĆINSTVA Piće sa oštrim ukusom nezamenljivo je na skoro svakom trpezarijskom stolu u zemlji
Rakija je najcenjeniji od svih pića u Srbiji.

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.

ČUVAR SPRSKOG IDENTITETA Pastirsko jelo jedinstvenog ukusa
Nikad lakše za spremanje

Savet kuvara zlata vredan: Evo kako da vam palačinke uvek budu tanke i mekane, ovo mora da znate
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na nekoliko stvari.
Komentari(0)