RECEPT ZA PRAVU SRPSKU PROJU: Ovako su je nekada pripremale naše bake
Prava srpska proja se pravi bez jaja, mleka, jogurta i sira

Danas vas donosimo recept za starinsku proju kakvu su nekada pripremale naše bake i to od najjednostavnijih sastojaka koje su imale kod kuće. To znači nema jaja, mleka, jogurta, sira, samo kukuruzno brašno, voda i još par osnovnih sastojaka.
Proja - sastojci:
500 grama kukuruznog brašna
jedna cela kašika soli
600 ml vode koja se postepeno dodaje
jedna otopljena kašika masti
Proja - priprema:
Sastojci se dobro sjedine i sipaju u tepsiju podmazanu takođe mašću.
Možda vas zanima:

RECEPT KOJI PROVERENO USPEVA: Napravite proju čiji će vas ukus oduševiti (VIDEO)
Proja po posebnoj recepturi

Recept za PRAZNIČNU PROJU: Idealna za doručak ili užinu
Ova proja se jede viljuškom, kao kolač
Možda vas zanima:

RECEPT KOJI PROVERENO USPEVA: Napravite proju čiji će vas ukus oduševiti (VIDEO)
Proja po posebnoj recepturi

Recept za PRAZNIČNU PROJU: Idealna za doručak ili užinu
Ova proja se jede viljuškom, kao kolač
Možda vas zanima:

RECEPT KOJI PROVERENO USPEVA: Napravite proju čiji će vas ukus oduševiti (VIDEO)
Proja po posebnoj recepturi

Recept za PRAZNIČNU PROJU: Idealna za doručak ili užinu
Ova proja se jede viljuškom, kao kolač
Proja se peče 50 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Komentari(0)