Recept za PRAZNIČNU PROJU: Idealna za doručak ili užinu

Izvor: Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Ova proja se jede viljuškom, kao kolač

proja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 200 ml jogurta 
  • 100 g hlebnog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičića praška za pecivo
  • 1 lonče od 200 g kukuruznog brašna
  • 2 struka mladog luka
  • 200 g sira
  • soli
  • Priprema:

    Umutiti jaja dodati ulje, jogurt, hlebno brašno prosejano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

    Možda vas zanima:

    Možda vas zanima:

    Možda vas zanima:

    Dodati kukuruzno brašno, seckan luk i izdrobljen sir. Sve polako izjednačiti.

    Pleh od 24 cm obložiti pek papirom i malo premazati uljem i sipati i rasporerditi. Rena mora biti ugrejana na 210 stepeni C pa peći projaru da dobro porumeni oko 45 minuta.

    supa od koprive

    Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

    Gastronomija

    21:00

    13 septembar, 2025

    Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

    supa

    Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

    Gastronomija

    21:00

    12 septembar, 2025

    Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

    Tagovi:

    Komentari(0)

    Loading