OSTACI ROŠTILJA PRETVORENI U DELIKATES Preukusno i pikantno jelo sa juga Srbije
Kraj koji se diči kako dobrim majstorima roštilja, tako i vrhunskim paprikama, iznedrio je i leskovačku mućkalicu.

Mućkalica je glavno jelo sastavljeno od mesa, ajvara, ljutih paprika ili drugog povrća. Postoje različiti recepti iz raznih krajeva Srbije, sa Šar planine i Kosova, ali ipak najpoznatiji je recept koji dolazi iz Leskovca.
Odakle je mućkalica dobila ime nije pouzdano utvrđeno. Prema jednima ima veze sa tim što se prilikom spremanja jelo trese, mućka, a drugi tvrde da su imenu doprineli raznovrsni sastojci koji su kao ostaci, da se ne bi bacili, tako smućkani u jedno jelo.
Možda vas zanima:

JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.

POZNATE GASTRONOMSKE MANIFESTACIJE Sinteza orijentalnih nota i zapadnoevropskih specijaliteta vinula je Srbiju u sam vrh svetske kuhinje
Srbija je bila zemlja koja se nalazila između Istoka i Zapada, zemlja koja je bila podvrgnuta različitim kulturama i tradicijama što je doprinelo tome da se na nju gleda kao na spoj nespojivog.
Možda vas zanima:

JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.

POZNATE GASTRONOMSKE MANIFESTACIJE Sinteza orijentalnih nota i zapadnoevropskih specijaliteta vinula je Srbiju u sam vrh svetske kuhinje
Srbija je bila zemlja koja se nalazila između Istoka i Zapada, zemlja koja je bila podvrgnuta različitim kulturama i tradicijama što je doprinelo tome da se na nju gleda kao na spoj nespojivog.
Možda vas zanima:

JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.

POZNATE GASTRONOMSKE MANIFESTACIJE Sinteza orijentalnih nota i zapadnoevropskih specijaliteta vinula je Srbiju u sam vrh svetske kuhinje
Srbija je bila zemlja koja se nalazila između Istoka i Zapada, zemlja koja je bila podvrgnuta različitim kulturama i tradicijama što je doprinelo tome da se na nju gleda kao na spoj nespojivog.
Možda vas zanima:

JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.

POZNATE GASTRONOMSKE MANIFESTACIJE Sinteza orijentalnih nota i zapadnoevropskih specijaliteta vinula je Srbiju u sam vrh svetske kuhinje
Srbija je bila zemlja koja se nalazila između Istoka i Zapada, zemlja koja je bila podvrgnuta različitim kulturama i tradicijama što je doprinelo tome da se na nju gleda kao na spoj nespojivog.
Priprema
Možda vas zanima:

JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.

POZNATE GASTRONOMSKE MANIFESTACIJE Sinteza orijentalnih nota i zapadnoevropskih specijaliteta vinula je Srbiju u sam vrh svetske kuhinje
Srbija je bila zemlja koja se nalazila između Istoka i Zapada, zemlja koja je bila podvrgnuta različitim kulturama i tradicijama što je doprinelo tome da se na nju gleda kao na spoj nespojivog.
Možda vas zanima:

JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.

POZNATE GASTRONOMSKE MANIFESTACIJE Sinteza orijentalnih nota i zapadnoevropskih specijaliteta vinula je Srbiju u sam vrh svetske kuhinje
Srbija je bila zemlja koja se nalazila između Istoka i Zapada, zemlja koja je bila podvrgnuta različitim kulturama i tradicijama što je doprinelo tome da se na nju gleda kao na spoj nespojivog.
1. Meso posuti vegetom, iseći na deblje šnicle, pa na srednje krupne kocke
2. Ispeći na roštilju, najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skine sa štapića.Parcice mozete obmotati slaninom ili slaninu posebno ispeci i kasnije dodati u povrce.
3. U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega 2 kašike soli, kako bi izgubio ljutinu.
4. Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode.
5. Kad je luk upržen, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk.
6. Dinstati dok ne ispari tečnost
7. Dodati meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu
8. Začiniti, zaljutiti po ukusu.
View this post on Instagram

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Komentari(0)