RECEPT ZA PRAVI BELMUŽ Pastirski specijalitet iz istočne Srbije
Specijalitet koji priča više jezika.
Sastojci
1 kg mladog, nesoljenog, najbolje ovčijeg sira
Možda vas zanima:
PASTIRSKO JELO JEDINSTVENOG UKUSA I MIRISA Specijalitet koji se sprema po tradicionalnoj recepturi i prenosi sa kolena na koleno kroz vekove
Naša zemlja bogata je raznovrsnim i jedinstvenim jelima.
JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.
Možda vas zanima:
PASTIRSKO JELO JEDINSTVENOG UKUSA I MIRISA Specijalitet koji se sprema po tradicionalnoj recepturi i prenosi sa kolena na koleno kroz vekove
Naša zemlja bogata je raznovrsnim i jedinstvenim jelima.
JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.
Možda vas zanima:
PASTIRSKO JELO JEDINSTVENOG UKUSA I MIRISA Specijalitet koji se sprema po tradicionalnoj recepturi i prenosi sa kolena na koleno kroz vekove
Naša zemlja bogata je raznovrsnim i jedinstvenim jelima.
JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.
Možda vas zanima:
PASTIRSKO JELO JEDINSTVENOG UKUSA I MIRISA Specijalitet koji se sprema po tradicionalnoj recepturi i prenosi sa kolena na koleno kroz vekove
Naša zemlja bogata je raznovrsnim i jedinstvenim jelima.
JEDNOSTAVAN A PREUKUSAN Fenomenalan recept za posan meljan pasulj
Pikantan i preukusan.
Priprema:
1.U posudu sa debljim dnom stavite sir i na laganoj vatri mešajte dok se ne rastopi i počne da “konča”
2. Dodati brašno u mlazu, mešati da masnoća izađe na površinu
3. Dobiće se smeša nalik na kačamak, ali mekša
4. Uživajte dok je vruće.
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)