TRADICIONALNO JELO DIREKTNO SA „JUŽNE PRUGE “ Obožavaćete ovako pripremljenu leskovačku mućkalicu!
Ono što je karakteristično za mućkalicu, to je da meso treba da bude pečeno na roštilju, pre kuvanja u sosu od povrća.
![TRADICIONALNO JELO DIREKTNO SA „JUŽNE PRUGE “ Obožavaćete ovako pripremljenu leskovačku mućkalicu!](/data/images/2021-10-27/13440_shutterstock-1668244726_f.jpg?timestamp=1639522800)
Leskovačka mućkalica ili đuveč s mesom?
Ono što je karakteristično za mućkalicu, to je da meso treba da bude pečeno na roštilju, pre kuvanja u sosu od povrća.
Možda vas zanima:
![TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju](/data/images/2022-09-09/36333_shutterstock-1709925436_f.jpg)
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
![ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu](/data/images/2022-09-02/35844_1662030714prijepolje-milanovan-babine-raz-fotorina5_f.jpg)
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
![TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju](/data/images/2022-09-09/36333_shutterstock-1709925436_f.jpg)
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
![ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu](/data/images/2022-09-02/35844_1662030714prijepolje-milanovan-babine-raz-fotorina5_f.jpg)
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
![TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju](/data/images/2022-09-09/36333_shutterstock-1709925436_f.jpg)
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
![ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu](/data/images/2022-09-02/35844_1662030714prijepolje-milanovan-babine-raz-fotorina5_f.jpg)
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
![TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju](/data/images/2022-09-09/36333_shutterstock-1709925436_f.jpg)
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
![ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu](/data/images/2022-09-02/35844_1662030714prijepolje-milanovan-babine-raz-fotorina5_f.jpg)
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
![TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju](/data/images/2022-09-09/36333_shutterstock-1709925436_f.jpg)
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
![ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu](/data/images/2022-09-02/35844_1662030714prijepolje-milanovan-babine-raz-fotorina5_f.jpg)
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
![TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju](/data/images/2022-09-09/36333_shutterstock-1709925436_f.jpg)
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
![ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu](/data/images/2022-09-02/35844_1662030714prijepolje-milanovan-babine-raz-fotorina5_f.jpg)
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
![TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju](/data/images/2022-09-09/36333_shutterstock-1709925436_f.jpg)
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
![ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu](/data/images/2022-09-02/35844_1662030714prijepolje-milanovan-babine-raz-fotorina5_f.jpg)
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Time mućkalica dobija svoj karakteristični ukusu i miris
Sastojci:
500 g svinjskog vrata pečenog na roštilju,
1 veći crveni luk,
2 sveže paprike,
1 ljuta sveža paprika,
1 kg svežeg paradajza,
ulje, so i biber po ukusu.
![](/data/images/2021-10-01/13439_shutterstock-1603805470.jpg)
shutterstock
Napomena:
Možete koristiti i druge vrste mesa osim svinjskog, a takođe možete dodati i pečene slanine i kobasice, ne može da škodi. Svakako je ovo jelo od ostataka ili jelo koje je idealno da potrošite ostatke mesa pečenog na roštilju. Van sezone paradajza, možete da koristite konzervirani paradajz, ili sok ili pire od paradajza.
Priprema:
U tiganj stavite iseckanu slaninu. Kada slanina počne da se topi dodajte dodajte na rezance isečen crni luk. Kada luk zastakli, dodajte na isti način isečenu papriku i paradajz. Sve posolite pobiberite i kuvajte poklopljeno na laganoj vatri desetak minuta, nakon tog vremena dodajte meso isečeno na rezance i kuvajte sve zajedno još desetak minuta ili dok se sos ne zgusne.
Poslužite uz testeninu, proju, projaru, kačamak, pire krompir, ili samo uz parče hleba ili lepinje.
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)