![VLASINA RAJ ZA PTICE Otkriveno više od 90 vrste, neke od njih do sada nisu zabeležene u Srbiji](/data/images/2022-01-21/19303_shutterstock-2025242930_f.jpg)
![ZVALI SU GA "MALI MANČESTER" Kako je Leskovac dobio ime?](/data/images/2022-05-28/28737_screenshot-9_f.png)
ZVALI SU GA "MALI MANČESTER" Kako je Leskovac dobio ime?
Leskovac je grad koji se nalazi u jugoističnoj Srbiji, a predstavlja centar Jablaničkog okruga. Kroz njega protiče reka Veternica, a nalazi se u podnožju brda Hisar.
![KUPE DAVNO UGAŠENIH VULKANA U SRBIJI Oblik i Grot neverovatno podsećaju na čuvenu planinu Fudži u Japanu (FOTO/VIDEO)](/data/images/2022-06-29/31322_shutterstock-1518509192_f.jpg)
KUPE DAVNO UGAŠENIH VULKANA U SRBIJI Oblik i Grot neverovatno podsećaju na čuvenu planinu Fudži u Japanu (FOTO/VIDEO)
Oblik i Grot su vulkanske planine, kupe davno ugašenih vulkana. Obe planine podsećaju na čuvenu planinu Fudži u Japanu
![EVO KAKO SE PRAVI TRADICIONALNA ĆULBASTIJA Zove se još i vešalica, a sprema se po svim pravilima kao i bela vešalica (RECEPT)](/data/images/2022-06-17/30245_shutterstock-1973816393_f.jpg)
EVO KAKO SE PRAVI TRADICIONALNA ĆULBASTIJA Zove se još i vešalica, a sprema se po svim pravilima kao i bela vešalica (RECEPT)
Zaboravljeno jelo Srbije definitivno je ćulbastija (đulbastija). Najčešće se pravi u Vranju, a evo i kako
![STARA SRPSKA SVINJARSKA TARANA Čuvari svinja, bojtari, spremali su je za doručak, a danas se dodaje raznim jelima (VIDEO)](/data/images/2022-06-16/30225_tarana_f.png)
STARA SRPSKA SVINJARSKA TARANA Čuvari svinja, bojtari, spremali su je za doručak, a danas se dodaje raznim jelima (VIDEO)
Jelo od testa izmrvljenog na rendetu u zrnaste mrvice gusto se skuva u vodi (jede se sa kuvanim oslađenim mlekom ili sa lukom isprženim na masti, obično zimi za doručak).
![TRADICIONALNO JELO DIREKTNO SA „JUŽNE PRUGE “ Obožavaćete ovako pripremljenu leskovačku mućkalicu!](/data/images/2021-10-27/13440_shutterstock-1668244726_f.jpg)
TRADICIONALNO JELO DIREKTNO SA „JUŽNE PRUGE “ Obožavaćete ovako pripremljenu leskovačku mućkalicu!
Ono što je karakteristično za mućkalicu, to je da meso treba da bude pečeno na roštilju, pre kuvanja u sosu od povrća.