OVAKVU MUSAKU JOŠ NISTE JELI! Piletina, kačkavalj i krompir, a sve zaliveno pavlakom!

17:00

Gastronomija 0

Musaka od belog mesa će vam se sigurno dopasti, pa će biti redovna na vašem porodičnom meniju

MUSAKA
Shutterstock

Začinjena musaka

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 kg krompira

200 g narendanog kačkavalja

100 ml pavlake za kuvanje

1 kašičice suve majčine dušice

1 kašičica suvog ruzmarina

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1 šoljica ulja  

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Meso isecite na kockice ili sameljite. U pavlaku dodajte majčinu dušicu, ruzmarin, beli luk u prahu, so, biber. Na dno tepsije koju ste podmazali uljem slažite red krompira, red mesa sok sve ne potrošite. Prelijte uljem. Odozgo stavite pola količine kačkavalja i sve prelijte začinjenom pavlakom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Rasporedite odozgo preostali kačkavalj i vratite u rernu nekoliko minuta da se istopi.

(Trpeza/Jelena Vukelić)

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading