OVAKVU MUSAKU JOŠ NISTE JELI! Piletina, kačkavalj i krompir, a sve zaliveno pavlakom!
Musaka od belog mesa će vam se sigurno dopasti, pa će biti redovna na vašem porodičnom meniju
Začinjena musaka
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
Možda vas zanima:
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NIJE LJIGAVA MAMA Mamaljigu u istočnoj Srbiji svi OBOŽAVAJU, a evo o čemu se radi i šta još vole stanovnici ovih krajeva
Istočna Srbija je poznata po ukusnoj i pikantnoj hrani, a njena kuhinja nudi raznovrsne specijalitete koji će vas oduševiti.
Možda vas zanima:
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NIJE LJIGAVA MAMA Mamaljigu u istočnoj Srbiji svi OBOŽAVAJU, a evo o čemu se radi i šta još vole stanovnici ovih krajeva
Istočna Srbija je poznata po ukusnoj i pikantnoj hrani, a njena kuhinja nudi raznovrsne specijalitete koji će vas oduševiti.
Možda vas zanima:
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NIJE LJIGAVA MAMA Mamaljigu u istočnoj Srbiji svi OBOŽAVAJU, a evo o čemu se radi i šta još vole stanovnici ovih krajeva
Istočna Srbija je poznata po ukusnoj i pikantnoj hrani, a njena kuhinja nudi raznovrsne specijalitete koji će vas oduševiti.
1 kg krompira
200 g narendanog kačkavalja
100 ml pavlake za kuvanje
1 kašičice suve majčine dušice
1 kašičica suvog ruzmarina
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1 šoljica ulja
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Meso isecite na kockice ili sameljite. U pavlaku dodajte majčinu dušicu, ruzmarin, beli luk u prahu, so, biber. Na dno tepsije koju ste podmazali uljem slažite red krompira, red mesa sok sve ne potrošite. Prelijte uljem. Odozgo stavite pola količine kačkavalja i sve prelijte začinjenom pavlakom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Rasporedite odozgo preostali kačkavalj i vratite u rernu nekoliko minuta da se istopi.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)