OVAKVU MUSAKU JOŠ NISTE JELI! Piletina, kačkavalj i krompir, a sve zaliveno pavlakom!

Izvor: Trpeza

17:00

Gastronomija 0

Musaka od belog mesa će vam se sigurno dopasti, pa će biti redovna na vašem porodičnom meniju

MUSAKA
Shutterstock

Začinjena musaka

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

1 kg krompira

200 g narendanog kačkavalja

100 ml pavlake za kuvanje

1 kašičice suve majčine dušice

1 kašičica suvog ruzmarina

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1 šoljica ulja  

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Meso isecite na kockice ili sameljite. U pavlaku dodajte majčinu dušicu, ruzmarin, beli luk u prahu, so, biber. Na dno tepsije koju ste podmazali uljem slažite red krompira, red mesa sok sve ne potrošite. Prelijte uljem. Odozgo stavite pola količine kačkavalja i sve prelijte začinjenom pavlakom. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Rasporedite odozgo preostali kačkavalj i vratite u rernu nekoliko minuta da se istopi.

(Trpeza/Jelena Vukelić)

kačamak

Ukus planine: Pirotski kačamak sa sirom i pretopom

Gastronomija

21:00

2 avgust, 2025

Na obroncima Stare planine, gde zima ume da potraje i gde vetar nosi miris drvenih ognjišta, jedno jelo greje stolove već generacijama. Pirotski kačamak, jednostavan, ali bogat ukusom, nekada je bio oslonac svake seoske kuće tokom hladnih dana. Danas je simbol tradicije koju vredi čuvati.

Komentari(0)

Loading