Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Isprobajte recept koji će vas oduševiti.
Jovanka i Josip Broz Tito, ne samo da bili lideri, već su bili poznati i kao istinski gurmani, ljubitelji ukusne hrane. Njihova kuhinjska umetnost oživljava kroz recept za slatki kupus sa mesom i krompirom, čije je uživanje postalo nezaboravno iskustvo.
Kada je reč o omiljenim jelima, bivša prva dama Jugoslavije je volela pečenja, a jednako je uživala i u ovom fenomenalnom jelu koje sada možete pripremiti i u sopstvenoj kuhinji.
Možda vas zanima:

Crveni pasoš u Titovo vreme bio je najtraženija „roba“: Penzioner Rato napravio nesvakdiašnji muzej u centru Čačka, čuva čak i izveštaj o plati koja je tada bila 140.000 dinara
Jedinstveni muzej koji seća na neka davna vremena nalazi se u centru Čačka. Penzioner, Rato Smiljanić, odlučio je da sve stvari i predmete koje je sakupljao i čuvao od svoje desete godine izloži u svojoj porodičnoj kući, pa se tu može naći sve – od igle do lokomotive. Postavku koja odiše duhom bivše Jugoslavije simbolično je nazvao „Od klikera pa do boba, bilo je to lepo doba“ i ona obuhvata period od 1950. do 1980. godine.

Ovoj voditeljki se Tito udvarao i pred Jovankom, ona priznala da mu je bila miljenica: Slao avione po nju samo da bude kraj njega, pred smrt je zamolio 1 stvar
Par meseci pre smrti Vera Cvetinović je Titu ispunila veliku želju - još jednom mu je zapevala na uvetu, a maršal je njen glas obožavao.
Možda vas zanima:

Crveni pasoš u Titovo vreme bio je najtraženija „roba“: Penzioner Rato napravio nesvakdiašnji muzej u centru Čačka, čuva čak i izveštaj o plati koja je tada bila 140.000 dinara
Jedinstveni muzej koji seća na neka davna vremena nalazi se u centru Čačka. Penzioner, Rato Smiljanić, odlučio je da sve stvari i predmete koje je sakupljao i čuvao od svoje desete godine izloži u svojoj porodičnoj kući, pa se tu može naći sve – od igle do lokomotive. Postavku koja odiše duhom bivše Jugoslavije simbolično je nazvao „Od klikera pa do boba, bilo je to lepo doba“ i ona obuhvata period od 1950. do 1980. godine.

Ovoj voditeljki se Tito udvarao i pred Jovankom, ona priznala da mu je bila miljenica: Slao avione po nju samo da bude kraj njega, pred smrt je zamolio 1 stvar
Par meseci pre smrti Vera Cvetinović je Titu ispunila veliku želju - još jednom mu je zapevala na uvetu, a maršal je njen glas obožavao.
Možda vas zanima:

Crveni pasoš u Titovo vreme bio je najtraženija „roba“: Penzioner Rato napravio nesvakdiašnji muzej u centru Čačka, čuva čak i izveštaj o plati koja je tada bila 140.000 dinara
Jedinstveni muzej koji seća na neka davna vremena nalazi se u centru Čačka. Penzioner, Rato Smiljanić, odlučio je da sve stvari i predmete koje je sakupljao i čuvao od svoje desete godine izloži u svojoj porodičnoj kući, pa se tu može naći sve – od igle do lokomotive. Postavku koja odiše duhom bivše Jugoslavije simbolično je nazvao „Od klikera pa do boba, bilo je to lepo doba“ i ona obuhvata period od 1950. do 1980. godine.

Ovoj voditeljki se Tito udvarao i pred Jovankom, ona priznala da mu je bila miljenica: Slao avione po nju samo da bude kraj njega, pred smrt je zamolio 1 stvar
Par meseci pre smrti Vera Cvetinović je Titu ispunila veliku želju - još jednom mu je zapevala na uvetu, a maršal je njen glas obožavao.
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu.
Sastojci:
1 veća glavica kupusa
Oko 1 kg junećeg buta
2 manja crna luka
1 paprika
200 g krompira
2-3 paradajza
Zelen za supu, 1 veza
2 lovorova lista
Malo belog vina
Peršun
Priprema:
Meso isecite na komade i rasporedite u dublju šerpu koju ste prethodno premazali malo ulja. Preko mesa složite iseckan kupus, grubo seckani crni luk, papriku i krompir. Dodajte paradajz iseckan po vašoj želji, vino, peršun, so, biber i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije sve sastojke i pokrijte šerpu poklopcem. Krčkajte na niskoj temperaturi oko dva sata. Ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan recept sigurno će zadovoljiti i najistančanije ukuse, baš kao što su to činili Jovanka i Tito. Uživajte u mirisu i ukusu ovog tradicionalnog jela koje povezuje generacije i donosi duh nekih boljih vremena.

Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.
Komentari(0)