Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Isprobajte recept koji će vas oduševiti.
Jovanka i Josip Broz Tito, ne samo da bili lideri, već su bili poznati i kao istinski gurmani, ljubitelji ukusne hrane. Njihova kuhinjska umetnost oživljava kroz recept za slatki kupus sa mesom i krompirom, čije je uživanje postalo nezaboravno iskustvo.
Kada je reč o omiljenim jelima, bivša prva dama Jugoslavije je volela pečenja, a jednako je uživala i u ovom fenomenalnom jelu koje sada možete pripremiti i u sopstvenoj kuhinji.
Možda vas zanima:

ZBOG VICA U LOGOR: Tito je zbog ove šale slao na GOLI OTOK
Imala je samo 22 godine kada je uhapšena zbog toga što je prepričala šalu koju joj je ispričao kolega.

Crveni pasoš u Titovo vreme bio je najtraženija „roba“: Penzioner Rato napravio nesvakdiašnji muzej u centru Čačka, čuva čak i izveštaj o plati koja je tada bila 140.000 dinara
Jedinstveni muzej koji seća na neka davna vremena nalazi se u centru Čačka. Penzioner, Rato Smiljanić, odlučio je da sve stvari i predmete koje je sakupljao i čuvao od svoje desete godine izloži u svojoj porodičnoj kući, pa se tu može naći sve – od igle do lokomotive. Postavku koja odiše duhom bivše Jugoslavije simbolično je nazvao „Od klikera pa do boba, bilo je to lepo doba“ i ona obuhvata period od 1950. do 1980. godine.
Možda vas zanima:

ZBOG VICA U LOGOR: Tito je zbog ove šale slao na GOLI OTOK
Imala je samo 22 godine kada je uhapšena zbog toga što je prepričala šalu koju joj je ispričao kolega.

Crveni pasoš u Titovo vreme bio je najtraženija „roba“: Penzioner Rato napravio nesvakdiašnji muzej u centru Čačka, čuva čak i izveštaj o plati koja je tada bila 140.000 dinara
Jedinstveni muzej koji seća na neka davna vremena nalazi se u centru Čačka. Penzioner, Rato Smiljanić, odlučio je da sve stvari i predmete koje je sakupljao i čuvao od svoje desete godine izloži u svojoj porodičnoj kući, pa se tu može naći sve – od igle do lokomotive. Postavku koja odiše duhom bivše Jugoslavije simbolično je nazvao „Od klikera pa do boba, bilo je to lepo doba“ i ona obuhvata period od 1950. do 1980. godine.
Možda vas zanima:

ZBOG VICA U LOGOR: Tito je zbog ove šale slao na GOLI OTOK
Imala je samo 22 godine kada je uhapšena zbog toga što je prepričala šalu koju joj je ispričao kolega.

Crveni pasoš u Titovo vreme bio je najtraženija „roba“: Penzioner Rato napravio nesvakdiašnji muzej u centru Čačka, čuva čak i izveštaj o plati koja je tada bila 140.000 dinara
Jedinstveni muzej koji seća na neka davna vremena nalazi se u centru Čačka. Penzioner, Rato Smiljanić, odlučio je da sve stvari i predmete koje je sakupljao i čuvao od svoje desete godine izloži u svojoj porodičnoj kući, pa se tu može naći sve – od igle do lokomotive. Postavku koja odiše duhom bivše Jugoslavije simbolično je nazvao „Od klikera pa do boba, bilo je to lepo doba“ i ona obuhvata period od 1950. do 1980. godine.
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu.
Sastojci:
1 veća glavica kupusa
Oko 1 kg junećeg buta
2 manja crna luka
1 paprika
200 g krompira
2-3 paradajza
Zelen za supu, 1 veza
2 lovorova lista
Malo belog vina
Peršun
Priprema:
Meso isecite na komade i rasporedite u dublju šerpu koju ste prethodno premazali malo ulja. Preko mesa složite iseckan kupus, grubo seckani crni luk, papriku i krompir. Dodajte paradajz iseckan po vašoj želji, vino, peršun, so, biber i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije sve sastojke i pokrijte šerpu poklopcem. Krčkajte na niskoj temperaturi oko dva sata. Ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan recept sigurno će zadovoljiti i najistančanije ukuse, baš kao što su to činili Jovanka i Tito. Uživajte u mirisu i ukusu ovog tradicionalnog jela koje povezuje generacije i donosi duh nekih boljih vremena.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.
Komentari(0)