Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji

Teodora Tojagić

13:00

Gastronomija 0

Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

josip broz tito
Alo

Isprobajte recept koji će vas oduševiti.

Jovanka i Josip Broz Tito, ne samo da bili lideri, već su bili poznati i kao istinski gurmani, ljubitelji ukusne hrane. Njihova kuhinjska umetnost oživljava kroz recept za slatki kupus sa mesom i krompirom, čije je uživanje postalo nezaboravno iskustvo.

Kada je reč o omiljenim jelima, bivša prva dama Jugoslavije je volela pečenja, a jednako je uživala i u ovom fenomenalnom jelu koje sada možete pripremiti i u sopstvenoj kuhinji.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu.

Sastojci:

1 veća glavica kupusa

Oko 1 kg junećeg buta

2 manja crna luka

1 paprika

200 g krompira

2-3 paradajza

Zelen za supu, 1 veza

2 lovorova lista

Malo belog vina

Peršun

Priprema:

Meso isecite na komade i rasporedite u dublju šerpu koju ste prethodno premazali malo ulja. Preko mesa složite iseckan kupus, grubo seckani crni luk, papriku i krompir. Dodajte paradajz iseckan po vašoj želji, vino, peršun, so, biber i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije sve sastojke i pokrijte šerpu poklopcem. Krčkajte na niskoj temperaturi oko dva sata. Ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan recept sigurno će zadovoljiti i najistančanije ukuse, baš kao što su to činili Jovanka i Tito. Uživajte u mirisu i ukusu ovog tradicionalnog jela koje povezuje generacije i donosi duh nekih boljih vremena.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading