TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
Sastojci:
Za tortu "Gradski mačor" potrebno je da se ispeku tri kore, a za jednu je potrebno:
4 belanca
3 kašike oraha
3 kašike brašna
Fil:
Možda vas zanima:
Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva
LEDENE KOCKE PO RECEPTU STAROM 30 GODINA: Nema KREMASTIJEG kolača, topi se u ustima, a gotov je za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za ledene kocke, star 30 godina.
Možda vas zanima:
Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva
LEDENE KOCKE PO RECEPTU STAROM 30 GODINA: Nema KREMASTIJEG kolača, topi se u ustima, a gotov je za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za ledene kocke, star 30 godina.
Možda vas zanima:
Starinski recept za DŽEM OD JAGODA od samo 3 sastojka: Zaboravite na moderne zavrzlame, ovako su ga pravile naše bake
Za njegovu pripremu ne treba ni mnogo truda, ni mnogo vremena, a ukus je takav da ćete se odmah setiti detinjstva
LEDENE KOCKE PO RECEPTU STAROM 30 GODINA: Nema KREMASTIJEG kolača, topi se u ustima, a gotov je za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za ledene kocke, star 30 godina.
12 žumanaca
750ml mleka
150 gr šećera
4 kašika brašna
3 kašike gustina
250gr maslaca ili putera
100gr čokolade za kuvanje
100gr oraha
Priprema:
Umutite belance i šećer penasto. Dodajte mlevene orahe i brašno pa ispecite koricu i tako još dva puta.
Napravite fil tak ošto ćete u mleku da skuvate žumanca sa šećerom i brašnom i gustinom. Kada se skuva fil stavite u njega maslac. Podelite fil na tri dela, jedan ostavite kako jeste, u drugi dodajte čokoladu, a u treći orahe.
Filujte korice i uživajte.
Ovo jelo je na slavama u Srbiji nekad bilo popularno kao sarma, a danas ga niko ne sprema jer je „prosto narodsko“
Slavska trpeza u Srbiji kroz vekove se menjala, zajedno sa navikama u ishrani i različitim trendovima koji su oblikovali naše jelovnike. Tako su jedno jelo s godinama domaćice skroz prestale da spremaju za slavu, a ranije je za ovu priliku bilo jednako popularno kao sarma.
Zbog ovog recepta stomak će vam biti ravan kao daska: Potrebne su vam samo tri namirnice iz špajza
Želite da vam stomak bude manji, struk tanji, a telo očišćeno od naslaga masti? Onda je ovaj recept pravo rešenje za vas.
TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
VOJVOĐANSKI RECEPT Knedle sa šljivama mekane kao duša, jednostavno se tope ustima
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
Zaboravljeni recept za Vasinu tortu iz 1908: Nema lepše ni ukusnije rođendanske torte - nenadmašna je
Ukoliko želite pravu rođendansku tortu, onda neka izbor padne na Vasinu tortu
Komentari(0)