TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept

gradski mačor
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Za tortu "Gradski mačor" potrebno je da se ispeku tri kore, a za jednu je potrebno:

4 belanca
4 kašike šećera
3 kašike oraha
3 kašike brašna

Fil:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

12 žumanaca
750ml mleka
150 gr šećera
4 kašika brašna
3 kašike gustina
250gr maslaca ili putera
100gr čokolade za kuvanje
100gr oraha

Priprema:

Umutite belance i šećer penasto. Dodajte mlevene orahe i brašno pa ispecite koricu i tako još dva puta.

Napravite fil tak ošto ćete u mleku da skuvate žumanca sa šećerom i brašnom i gustinom. Kada se skuva fil stavite u njega maslac. Podelite fil na tri dela, jedan ostavite kako jeste, u drugi dodajte čokoladu, a u treći orahe.

Filujte korice i uživajte.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading