Slatkiš gotov za samo 20 minuta: Ova posna bajadera topi se u ustima i postaće kraljice vaše slavske trpeze (RECEPT)
Recept za posnu bajaderu brzo se i jednostavno sprema
Polako počinje sezona slava, a domaćice se često opredeljuju za sitne kolače kada je u pitanju slatki deo trpeze.
Tu ima bezbroj ideja i mogućnosti, ali maltene da se u svim kućama u Srbiji među slavskim kolačima nalazi i bajadera.
Danas vam predstavljamo posnu varijantu ovog kolača, koja je podjednako lepa kao i mrsna varijanta.
Možda vas zanima:
Ova brza bajadera osvaja iz stopa: Verzija koju malo ko zna, recept kakvog nema ni na internetu
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.
Možda vas zanima:
Ova brza bajadera osvaja iz stopa: Verzija koju malo ko zna, recept kakvog nema ni na internetu
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.
Možda vas zanima:
Ova brza bajadera osvaja iz stopa: Verzija koju malo ko zna, recept kakvog nema ni na internetu
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.
Sastojci:
Možda vas zanima:
Ova brza bajadera osvaja iz stopa: Verzija koju malo ko zna, recept kakvog nema ni na internetu
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.
Možda vas zanima:
Ova brza bajadera osvaja iz stopa: Verzija koju malo ko zna, recept kakvog nema ni na internetu
U nastavku pročitajte posnu verziju ovog slatkiša koji vas neće ostaviti ravnodušnim.
SKUŠA IZ RERNE Zdrav i ukusan ručak koji se lako sprema
Skuša spada u red najzdravijih riba, a veoma je ukusna kada se sprema na način koji vam donosimo u receptu koji sledi. Probajte i uživajte.
300 g posnog mlevenog keksa
200 g mlevenih oraha
250 g šećera
10 kašika vode
1 vanilin šećer
150 gr posne čokolade za kuvanje
200 g posnog margarina
Za glazuru:
3 kašike šećera
3 kašike ulja
3 kašike vode
100 g posne čokolade za kuvanje
Priprema:
Kuvajte u šerpi vanilin šećer, šećer i vodu dok ne provri.
Potom sklonite sa ringle, pa dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi.
Onda dodjate mleveni keks i orahe i sve dobro sjedinite.
Smesu podelite na dva dela. U jedan dodajte rastopljenu čokoladu.
U pravougaoni pleh sipajte deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese i ostavite u frižideru da se stegne.
Kada se kolač u potpunosti stegnete, počnite da pravite glazuru.
U šerpu sipajte ulje, šećer, vodu i lokoladu za kuvanje, pa mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine. Dok je glazura topla prelijte je preko kolača i ostavite da se ohladi.
Kolač secite kad se ohladi.
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Jesenja pita od prosa i jabuka: Zaboravljeni posni kolač iz južne Srbije
Napravljena od skromnih sastojaka, bez jaja, mleka i šećera, ova pita je bila jesenja poslastica sirotinje – a danas je pravo otkriće za ljubitelje zdrave, domaće i postne hrane
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Komentari(0)