
STARINSKI RECEPT ZA DžEM OD JAGODA: Evo kako su ga pripremale naše bake
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite
Jagode su već pri kraju, a ako imate mogućnost da napravite ukusne džemove ili slatko sada je pravo vreme da to uradite
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda
Džem, pekmez i marmelada se dobijaju preradom voća, ali među njima postoje razlike, pa imaju različitu gustinu, količinu voća i šećera i pripremaju se na različit način.
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.
Vreme je da razmišljamo o zimnici
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.
Recept naših baka koji obožavaju i mlade domaćice
Neki džemovi sadrže i kožicu voća, ali se džem od jabuke uglavnom kuva bez kore jer je kora čvrste strukture i narušava mazivost delikatnog džema.
Zimnica je nezamisliva bez ukusnog domaćeg džema.
Slični proizvodi su marmelada, pekmez i slatko.
Nakon nekoliko teških godina, šljiva se ove sezone vratila na velika vrata.