Mali trik koji sprečava da se džem pokvari: Jedan sastojak sprečava stvaranje buđi
Vreme je da razmišljamo o zimnici

Džem se često koristi u srpskoj kuhinji, a njega možete da mažete na palačinke, da pravite kolače... Naravno, domaći je lepšeg ukusa od kupovnog, a sada je pravo vreme da ga napravite. Možete da korisite voće po želji jer je sada sezona, pa izaberite ono koje najviše volite i upustite se u pripremu.
Pravljenje džema nije komplikovano, ali zahteva malo vremena, pogotovo ako pravite veće količine. Ali, krajnji proizvod vredi uloženog truda. Noćna mora svake domaćice je kada ugleda buđ na džemu. Umesto da bacite džem postoji jednostavno rešenje koje su mnogi isprobali.
Shutterstock
Dok ga kuvate dodajte limunsku kiselinu i džem se neće pokvariti. Za 1 kg voća koristite trećinu kašičice limunske kiseline. Ona se dodaje 5 minuta pre kraja.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Komentari(0)