PRAVE DOMAĆICE OVO MORAJU DA ZNAJU Evo koja je razlika između džema, pekmeza i marmelade
Džem, pekmez i marmelada se dobijaju preradom voća, ali među njima postoje razlike, pa imaju različitu gustinu, količinu voća i šećera i pripremaju se na različit način.
Iako mnogi misle da između džema, pekmeza i marmelade nema nikakve razlike, ipak nije tako.
Džem, pekmez i marmelada se dobijaju preradom voća, ali među njima postoje razlike, pa imaju različitu gustinu, količinu voća i šećera i pripremaju se na različit način.
Možda vas zanima:
ZA SAMO POLA SATA Napravite najukusniji džem od jagoda brzo i lako uz svega nekoliko sastojaka
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:
ZA SAMO POLA SATA Napravite najukusniji džem od jagoda brzo i lako uz svega nekoliko sastojaka
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:
ZA SAMO POLA SATA Napravite najukusniji džem od jagoda brzo i lako uz svega nekoliko sastojaka
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Pekmez je gusta voćna mešavina u koju se može dodati šećer. Dodaje se najviše 20 odsto šećera ili se ne dodaje šećer uopšte.
Pekmez se kuva dok ne postane potpuno gust, a može da sadrži i komadiće voća. Takođe, u pripremi se ne koristi pektin ili bilo koja limunska kiselina, a najpoznatiji je pekmez od šljiva.
Marmeladu dobijamo i prokuvavanjem voća, ali je kuvamo dok ne postane dovoljno gusta za mazanje na hleb ili palačinke.
Ne sme da sadrži komadiće voća, pa joj se često dodaje želatin.
Mnogi veruju da se marmelada pravi isključivo od agruma, ali to nije tačno. Verovatno je najpoznatija marmelada od kajsije, ali i ona od trešanja i jagoda.
Marmelada može da se pravi od svih vrsta voća, a mogu se i kombinovati različite vrste voća.
Prilikom kuvanja džema možete sebi dozvoliti velike, pa čak i nedovoljno kuvane komade voća.
Džem se priprema isključivo od jedne vrste voća, a kuvaju se celi plodovi. Može se dodati malo ili nimalo šećera jer je džem potpuno prirodan proizvod.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)