PRAVE DOMAĆICE OVO MORAJU DA ZNAJU Evo koja je razlika između džema, pekmeza i marmelade
Džem, pekmez i marmelada se dobijaju preradom voća, ali među njima postoje razlike, pa imaju različitu gustinu, količinu voća i šećera i pripremaju se na različit način.
Iako mnogi misle da između džema, pekmeza i marmelade nema nikakve razlike, ipak nije tako.
Džem, pekmez i marmelada se dobijaju preradom voća, ali među njima postoje razlike, pa imaju različitu gustinu, količinu voća i šećera i pripremaju se na različit način.
Možda vas zanima:
ZA SAMO POLA SATA Napravite najukusniji džem od jagoda brzo i lako uz svega nekoliko sastojaka
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:
ZA SAMO POLA SATA Napravite najukusniji džem od jagoda brzo i lako uz svega nekoliko sastojaka
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:
ZA SAMO POLA SATA Napravite najukusniji džem od jagoda brzo i lako uz svega nekoliko sastojaka
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Pekmez je gusta voćna mešavina u koju se može dodati šećer. Dodaje se najviše 20 odsto šećera ili se ne dodaje šećer uopšte.
Pekmez se kuva dok ne postane potpuno gust, a može da sadrži i komadiće voća. Takođe, u pripremi se ne koristi pektin ili bilo koja limunska kiselina, a najpoznatiji je pekmez od šljiva.
Marmeladu dobijamo i prokuvavanjem voća, ali je kuvamo dok ne postane dovoljno gusta za mazanje na hleb ili palačinke.
Ne sme da sadrži komadiće voća, pa joj se često dodaje želatin.
Mnogi veruju da se marmelada pravi isključivo od agruma, ali to nije tačno. Verovatno je najpoznatija marmelada od kajsije, ali i ona od trešanja i jagoda.
Marmelada može da se pravi od svih vrsta voća, a mogu se i kombinovati različite vrste voća.
Prilikom kuvanja džema možete sebi dozvoliti velike, pa čak i nedovoljno kuvane komade voća.
Džem se priprema isključivo od jedne vrste voća, a kuvaju se celi plodovi. Može se dodati malo ili nimalo šećera jer je džem potpuno prirodan proizvod.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)