ZA SAMO POLA SATA Napravite najukusniji džem od jagoda brzo i lako uz svega nekoliko sastojaka
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.

Sezona je jagoda, a osim u svežem izdanju, ovo omiljeno voće mnogih neodoljivo je i kao džem.
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.
Možda vas zanima:

PRAVE DOMAĆICE OVO MORAJU DA ZNAJU Evo koja je razlika između džema, pekmeza i marmelade
Džem, pekmez i marmelada se dobijaju preradom voća, ali među njima postoje razlike, pa imaju različitu gustinu, količinu voća i šećera i pripremaju se na različit način.

Gastronomski pejzaž Srbije – od „špajzerske“ do „pite na sve načine“
Srbija je zemlja u kojoj se raznolikost prepoznaje ne samo po pejzažima i govorima, već i po hrani. Svaki kraj ima svoje specijalitete, a ponegde je cela kuhinja dobila nadimak koji je ostao u narodnom govoru. Od „škole roštilja“ u Leskovcu, preko „kuhinje pita“ u Sandžaku, do „špajzerske trpeze“ u Banatu – nazivi nisu slučajni, već su odraz prirode, istorije i navika stanovništva.
Možda vas zanima:

PRAVE DOMAĆICE OVO MORAJU DA ZNAJU Evo koja je razlika između džema, pekmeza i marmelade
Džem, pekmez i marmelada se dobijaju preradom voća, ali među njima postoje razlike, pa imaju različitu gustinu, količinu voća i šećera i pripremaju se na različit način.

Gastronomski pejzaž Srbije – od „špajzerske“ do „pite na sve načine“
Srbija je zemlja u kojoj se raznolikost prepoznaje ne samo po pejzažima i govorima, već i po hrani. Svaki kraj ima svoje specijalitete, a ponegde je cela kuhinja dobila nadimak koji je ostao u narodnom govoru. Od „škole roštilja“ u Leskovcu, preko „kuhinje pita“ u Sandžaku, do „špajzerske trpeze“ u Banatu – nazivi nisu slučajni, već su odraz prirode, istorije i navika stanovništva.
Možda vas zanima:

PRAVE DOMAĆICE OVO MORAJU DA ZNAJU Evo koja je razlika između džema, pekmeza i marmelade
Džem, pekmez i marmelada se dobijaju preradom voća, ali među njima postoje razlike, pa imaju različitu gustinu, količinu voća i šećera i pripremaju se na različit način.

Gastronomski pejzaž Srbije – od „špajzerske“ do „pite na sve načine“
Srbija je zemlja u kojoj se raznolikost prepoznaje ne samo po pejzažima i govorima, već i po hrani. Svaki kraj ima svoje specijalitete, a ponegde je cela kuhinja dobila nadimak koji je ostao u narodnom govoru. Od „škole roštilja“ u Leskovcu, preko „kuhinje pita“ u Sandžaku, do „špajzerske trpeze“ u Banatu – nazivi nisu slučajni, već su odraz prirode, istorije i navika stanovništva.
Sastojci:
- 1 kg jagoda
- 2 kašike meda
- malo limunovog soka ili narendane korice
- U ovaj džem možete dodati i čia semenke
Priprema:
Jagode isecite na sitne komade, dodajte lumunov sok ili koricu i kuvajte oko 20 minuta. Pri samom kraju, kada je smesa već ujednačena i gusta, dodajete med.
Držite ga u frižideru, tako može potrajati do mesec dana.
Bonus savet: Potražite domaće jagode za ovu preukusnu đakoniju.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.
Komentari(0)