ZA SAMO POLA SATA Napravite najukusniji džem od jagoda brzo i lako uz svega nekoliko sastojaka
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.

Sezona je jagoda, a osim u svežem izdanju, ovo omiljeno voće mnogih neodoljivo je i kao džem.
Tu je recept za domaći džem od jagoda bez šećera koji se pravi toliko lako da ga mogu napraviti i početnici u kuhinji, a za koji vam je potrebno manje od pola sata.
Možda vas zanima:

Evo zašto je najbolje jagode presaditi u avgustu: Nećete znati šta ćete sa prinosom, rađaće na kilograme
Sadnja jagoda u avgustu možda izgleda kritično, ali baštovani su siturni da je to jedini način da poboljšate prinos ovog voća

Kako uzgajati jagode u stanu: Riznica vitamina nadohvat ruke
Probajte ovaj interesantan način za uzgajanje jagoda
Možda vas zanima:

Evo zašto je najbolje jagode presaditi u avgustu: Nećete znati šta ćete sa prinosom, rađaće na kilograme
Sadnja jagoda u avgustu možda izgleda kritično, ali baštovani su siturni da je to jedini način da poboljšate prinos ovog voća

Kako uzgajati jagode u stanu: Riznica vitamina nadohvat ruke
Probajte ovaj interesantan način za uzgajanje jagoda
Možda vas zanima:

Evo zašto je najbolje jagode presaditi u avgustu: Nećete znati šta ćete sa prinosom, rađaće na kilograme
Sadnja jagoda u avgustu možda izgleda kritično, ali baštovani su siturni da je to jedini način da poboljšate prinos ovog voća

Kako uzgajati jagode u stanu: Riznica vitamina nadohvat ruke
Probajte ovaj interesantan način za uzgajanje jagoda
Sastojci:
- 1 kg jagoda
- 2 kašike meda
- malo limunovog soka ili narendane korice
- U ovaj džem možete dodati i čia semenke
Priprema:
Jagode isecite na sitne komade, dodajte lumunov sok ili koricu i kuvajte oko 20 minuta. Pri samom kraju, kada je smesa već ujednačena i gusta, dodajete med.
Držite ga u frižideru, tako može potrajati do mesec dana.
Bonus savet: Potražite domaće jagode za ovu preukusnu đakoniju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Komentari(0)