STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.

Sezona kajsija je u jeku. Prave domaćice su iskoristile priliku i već uveliko kuvaju džem. Ona je idealan za pravljenje kolača. Najbolje kiflice su upravo sa džemom od kajsija.
Sastojci:
6 kg očišćenih kajsija
Možda vas zanima:

KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.

DOMAĆINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM KOJA ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Pri prvom zalogaju osetićete bakinu kuhinju i rastopiti se!
Recept naših baka koji obožavaju i mlade domaćice
Možda vas zanima:

KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.

DOMAĆINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM KOJA ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Pri prvom zalogaju osetićete bakinu kuhinju i rastopiti se!
Recept naših baka koji obožavaju i mlade domaćice
Možda vas zanima:

KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.

DOMAĆINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM KOJA ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Pri prvom zalogaju osetićete bakinu kuhinju i rastopiti se!
Recept naših baka koji obožavaju i mlade domaćice
Možda vas zanima:

KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.

DOMAĆINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM KOJA ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Pri prvom zalogaju osetićete bakinu kuhinju i rastopiti se!
Recept naših baka koji obožavaju i mlade domaćice
Priprema:
Kajsije oprati i očistiti i stavljati u šerpu, po principu red kajsija, red šećera (oko 600 g šećera na 1 kg kajsija). Ako su kajsije kisele staviti više šećera. Ostaviti kajsije da odstoje preko noći kao bi se šećer otopio, a one pustile sok.
Kuvati na jačoj vatri 20-30 min, skinuti sa šporeta i mutiti varjačom oko 20 min, ako treba i više - da se zgusne. Sipati u nove tegle sa novim zatvaračima i tegle okrenuti. Možete ih i pasterizovati na 90 stepeni 90 min i ostaviti u rerni da se tako ohlade.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje
Komentari(0)