DOMAĆINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM KOJA ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Pri prvom zalogaju osetićete bakinu kuhinju i rastopiti se!
Recept naših baka koji obožavaju i mlade domaćice
Miris testa i šećera u prahu koji se od rerne razvija sve do ulaznih vrata, uglavnu su prva pomisao kada kažemo bakina kuhinja. Sada konačno i vi možete da kuvate i mesite kao vaša baka jer je stigao pravi bakin recept za domaću štrudlu!
Sastojci za testo:
- 500 g brašna (tip 500)
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
- 1/2 kašičice soli
- 5 kašičice šećera
- Nadev: džem (po izboru)
Za premazivanje rolata:
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo.
Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi. Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu, a tu je i TikTok.
BONUS VIDEO:
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)