DOMAĆINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM KOJA ĆE VAS VRATITI U DETINJSTVO Pri prvom zalogaju osetićete bakinu kuhinju i rastopiti se!
Recept naših baka koji obožavaju i mlade domaćice
Miris testa i šećera u prahu koji se od rerne razvija sve do ulaznih vrata, uglavnu su prva pomisao kada kažemo bakina kuhinja. Sada konačno i vi možete da kuvate i mesite kao vaša baka jer je stigao pravi bakin recept za domaću štrudlu!
Sastojci za testo:
- 500 g brašna (tip 500)
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
- 1/2 kašičice soli
- 5 kašičice šećera
- Nadev: džem (po izboru)
Za premazivanje rolata:
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Možda vas zanima:
KAKO SE PRAVI UMUĆENI DŽEM: Gotov je za 10 minuta - najbolji namaz za palačinke
Napravite neobičan namaz sa džemom po ukusu.
STARINSKI PEKMEZ OD KAJSIJA, BEZ KONZERVANSA, GOTOV ZA 30 MINUTA: Ovako spremljen može da stoji godinu dana
Donosimo vam starinski recept za pekmez od kajsija kojem niko ne može da odoli.
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umsti glatko testo.
Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi. Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu, a tu je i TikTok.
BONUS VIDEO:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)