Pekari uvek dodaju 1 tajni sastojak u testo za krofne: Ne upijaju ni kap ulja, a vazdušaste su i mekane
Savet pekara za savršene krofne
Krofne nas podsećaju na detinjstvo, kada su nas bake dočekivale sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa ulaznih vrata. Danas domaćice uglavnom izbegavaju da ih prave, jer misle da je priprema komplikovana, ali ako se isprate koraci lako možete i vi da ih spremite.
Najteži deo posla je da se umesi testo, ali postoje trikovi koje su otkrili pekari i poslastičari koji mogu da vam pomognu.
U testo za krofne obavezno se dodaje kvasac, jer je neophodno kako bi lepo naraslo. Ono ne treba da se lepi, pa je dovoljno da ga mesite samo dok ne dobijete željenu teksturu. Profesionalni pekari kažu da je tajna u tome da ih pripremite uveče, i potom za prvo narastanje testo držite u frižideru. Tako će sporije, ali duže narastati, što će omogućiti da se ukus mnogo bolje razvije. Vodite računa da ga ne premesite, krofne neće biti mekane i vazdušaste.
Možda vas zanima:
PUNJENE KROFNE IZ RERNE S BOGATIM FILOM OD DŽEMA: Ne postoji lepši i lakši recept, a mnogo su MANJE KALORIČNE od prženih
Najbolji recept za krofne iz rerne po mišljenju iskusnih domaćica.
Možda vas zanima:
PUNJENE KROFNE IZ RERNE S BOGATIM FILOM OD DŽEMA: Ne postoji lepši i lakši recept, a mnogo su MANJE KALORIČNE od prženih
Najbolji recept za krofne iz rerne po mišljenju iskusnih domaćica.
Možda vas zanima:
PUNJENE KROFNE IZ RERNE S BOGATIM FILOM OD DŽEMA: Ne postoji lepši i lakši recept, a mnogo su MANJE KALORIČNE od prženih
Najbolji recept za krofne iz rerne po mišljenju iskusnih domaćica.
Takođe, svi sastojci koji su vam potrebni za testo moraju da budu sobne temperature, pa ih izvadite iz frižidera sat vremena pre upotrebe. Umesto putera u testo dodajte maslac, a savet pekara i poslastičara je da ga ne istopite, već ga dodate na sobnoj temperaturi, u kockicama. Maslac testu daje sjaj i ukus, i trebalo bi ga dodati na samom kraju mešenja. Tako će brašno imati vremena da upije mleko i razvije ukus.
Nemojte da stavljate previše krofni u šerpu sa ulje, jer se tako neće ravnomerno ispeći. Količina ulja mora biti izdašna, krofne moraju da plivaju, a ne da dotaknu dno čim ih ubacite da se prže, a takođe vodite računa i o tome da ne bude prevruće jer će tako lako izgoreti, a unutrašnjost će ostati sirova.
Postoji još jedan magični sastojak za koji mnogi ne znaju, a to je alkohol koji se dodaje u testo.
Ako dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola (npr. votke ili konjaka) rezultat će biti savršen. Testo neće upiti ulje, a biće vazdušasto i mekano, piše Stvar ukusa.
PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Najukusnija kombinacija MESA i KROMPIRA, ova musaka je PRAZNIK za sva čula
Čuveni kuvar Stevo Karapandža podelio je recept za musaku sa jogurtom
Lovačka salata: Najbolji recept za zimnicu, bolju čak i od ajvara
Donosimo vam najbolji recept za lovačku salatu, koja se sprema jednostavnije od ajvara.
OBARA S NOGU SLOVENCE I ITALIJANE Branka neumorna i u penziji, najponosnija na specijalitet koji je naučila od svekrve a to je slatko od šljiva punjeno orahom
Za žene na selu, naročito starije životne dobi karakteristično je da se bave pripremom zimnice, slatke ili kisele i uglavnom je to za porodične potrebe i za bliže prijatelje.
OD MAĐARSKE DO SRPSKE KUHINJE Riblji paprikaš koji oduzima dah!
Riblji paprikaš je jedno od najstarijih i najpoznatijih jela koje potiče iz mađarske kuhinje ali je postalo popularno i kod Srba naročito na severu Bačke.
Lažne knedle sa šljivama: Nema ukusnijeg i lepšeg kolača od ovog
Savršen kolač za uvod u jesen su knedle sa šljivama, ali u vidu kolača
Komentari(0)