Pekari uvek dodaju 1 tajni sastojak u testo za krofne: Ne upijaju ni kap ulja, a vazdušaste su i mekane
Savet pekara za savršene krofne

Krofne nas podsećaju na detinjstvo, kada su nas bake dočekivale sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa ulaznih vrata. Danas domaćice uglavnom izbegavaju da ih prave, jer misle da je priprema komplikovana, ali ako se isprate koraci lako možete i vi da ih spremite.
Najteži deo posla je da se umesi testo, ali postoje trikovi koje su otkrili pekari i poslastičari koji mogu da vam pomognu.
U testo za krofne obavezno se dodaje kvasac, jer je neophodno kako bi lepo naraslo. Ono ne treba da se lepi, pa je dovoljno da ga mesite samo dok ne dobijete željenu teksturu. Profesionalni pekari kažu da je tajna u tome da ih pripremite uveče, i potom za prvo narastanje testo držite u frižideru. Tako će sporije, ali duže narastati, što će omogućiti da se ukus mnogo bolje razvije. Vodite računa da ga ne premesite, krofne neće biti mekane i vazdušaste.
Možda vas zanima:

PUNJENE KROFNE IZ RERNE S BOGATIM FILOM OD DŽEMA: Ne postoji lepši i lakši recept, a mnogo su MANJE KALORIČNE od prženih
Najbolji recept za krofne iz rerne po mišljenju iskusnih domaćica.

Možda vas zanima:

PUNJENE KROFNE IZ RERNE S BOGATIM FILOM OD DŽEMA: Ne postoji lepši i lakši recept, a mnogo su MANJE KALORIČNE od prženih
Najbolji recept za krofne iz rerne po mišljenju iskusnih domaćica.

Možda vas zanima:

PUNJENE KROFNE IZ RERNE S BOGATIM FILOM OD DŽEMA: Ne postoji lepši i lakši recept, a mnogo su MANJE KALORIČNE od prženih
Najbolji recept za krofne iz rerne po mišljenju iskusnih domaćica.

Takođe, svi sastojci koji su vam potrebni za testo moraju da budu sobne temperature, pa ih izvadite iz frižidera sat vremena pre upotrebe. Umesto putera u testo dodajte maslac, a savet pekara i poslastičara je da ga ne istopite, već ga dodate na sobnoj temperaturi, u kockicama. Maslac testu daje sjaj i ukus, i trebalo bi ga dodati na samom kraju mešenja. Tako će brašno imati vremena da upije mleko i razvije ukus.
Nemojte da stavljate previše krofni u šerpu sa ulje, jer se tako neće ravnomerno ispeći. Količina ulja mora biti izdašna, krofne moraju da plivaju, a ne da dotaknu dno čim ih ubacite da se prže, a takođe vodite računa i o tome da ne bude prevruće jer će tako lako izgoreti, a unutrašnjost će ostati sirova.
Postoji još jedan magični sastojak za koji mnogi ne znaju, a to je alkohol koji se dodaje u testo.
Ako dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola (npr. votke ili konjaka) rezultat će biti savršen. Testo neće upiti ulje, a biće vazdušasto i mekano, piše Stvar ukusa.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)