PUNJENE KROFNE IZ RERNE S BOGATIM FILOM OD DŽEMA: Ne postoji lepši i lakši recept, a mnogo su MANJE KALORIČNE od prženih
Najbolji recept za krofne iz rerne po mišljenju iskusnih domaćica.
                                Kada probate ove krofne iz rerne na one pržene u dubokom ulju ćete potpuno zaboraviti! Naime, prave se veoma jednostavno, a testo je neodoljivo mekano. Osim toga, pune su fila i mnogo su manje kalorične!
Sastojci:
- 300 ml mleko
 - 30 gr kvasca
 - 100 ml ulja ili otopljenog putera
 - 3 žumanca
 - 2 vanil šećera
 - kora od jednog limuna
 - 4-5 kašike šećer
 - 1/4 kašičice soli
 - 500-550 gr brašno
 
Za punjenje:
Možda vas zanima:
            Šuplje starinske krofne: Tajna je u sastojku koji su naše bake koristile umesto maslaca
Niko kao baka nije umeo da napravi slatke prazne krofne tako da budu vazdušaste, lagane, skroz šuplje unutra kao da su od oblaka, a ne od testa. Uvek je govorila da je tajna u ljubavi.
            Možda vas zanima:
            Šuplje starinske krofne: Tajna je u sastojku koji su naše bake koristile umesto maslaca
Niko kao baka nije umeo da napravi slatke prazne krofne tako da budu vazdušaste, lagane, skroz šuplje unutra kao da su od oblaka, a ne od testa. Uvek je govorila da je tajna u ljubavi.
            Možda vas zanima:
            Šuplje starinske krofne: Tajna je u sastojku koji su naše bake koristile umesto maslaca
Niko kao baka nije umeo da napravi slatke prazne krofne tako da budu vazdušaste, lagane, skroz šuplje unutra kao da su od oblaka, a ne od testa. Uvek je govorila da je tajna u ljubavi.
            400gr džema ili neko slatko po vašem izboru
Za premazivanje:
Umućeni belanac sa 1 kašikom meda.
Priprema:
U činiju sipati toplo mleko, kvasac, žumance, ulje ili istopljeni puter, vanilin i običan šećer, so. Potom u smesu izrendajte koru od jednog limuna. Sve dobro izmešajte žicom i dodajte brašno, pa zamesite glatko testo.
            Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
            Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
            Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
            Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
            Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
                
            
            
Komentari(0)