PUNJENE KROFNE IZ RERNE S BOGATIM FILOM OD DŽEMA: Ne postoji lepši i lakši recept, a mnogo su MANJE KALORIČNE od prženih

10:00

Gastronomija 0

Najbolji recept za krofne iz rerne po mišljenju iskusnih domaćica.

krofne
Shutterstock

Kada probate ove krofne iz rerne na one pržene u dubokom ulju ćete potpuno zaboraviti! Naime, prave se veoma jednostavno, a testo je neodoljivo mekano. Osim toga, pune su fila i mnogo su manje kalorične!

Sastojci:

  • 300 ml mleko
  • 30 gr kvasca
  • 100 ml ulja ili otopljenog putera
  • 3 žumanca
  • 2 vanil šećera
  • kora od jednog limuna
  • 4-5 kašike šećer
  • 1/4 kašičice soli
  • 500-550 gr brašno

Za punjenje:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

400gr džema ili neko slatko po vašem izboru

Za premazivanje:

Umućeni belanac sa 1 kašikom meda.

Priprema:

U činiju sipati toplo mleko, kvasac, žumance, ulje ili istopljeni puter, vanilin i običan šećer, so. Potom u smesu izrendajte koru od jednog limuna. Sve dobro izmešajte žicom i dodajte brašno, pa zamesite glatko testo.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading