PUNJENE KROFNE IZ RERNE S BOGATIM FILOM OD DŽEMA: Ne postoji lepši i lakši recept, a mnogo su MANJE KALORIČNE od prženih
Najbolji recept za krofne iz rerne po mišljenju iskusnih domaćica.

Kada probate ove krofne iz rerne na one pržene u dubokom ulju ćete potpuno zaboraviti! Naime, prave se veoma jednostavno, a testo je neodoljivo mekano. Osim toga, pune su fila i mnogo su manje kalorične!
Sastojci:
- 300 ml mleko
- 30 gr kvasca
- 100 ml ulja ili otopljenog putera
- 3 žumanca
- 2 vanil šećera
- kora od jednog limuna
- 4-5 kašike šećer
- 1/4 kašičice soli
- 500-550 gr brašno
Za punjenje:
Možda vas zanima:

Šuplje starinske krofne: Tajna je u sastojku koji su naše bake koristile umesto maslaca
Niko kao baka nije umeo da napravi slatke prazne krofne tako da budu vazdušaste, lagane, skroz šuplje unutra kao da su od oblaka, a ne od testa. Uvek je govorila da je tajna u ljubavi.

Možda vas zanima:

Šuplje starinske krofne: Tajna je u sastojku koji su naše bake koristile umesto maslaca
Niko kao baka nije umeo da napravi slatke prazne krofne tako da budu vazdušaste, lagane, skroz šuplje unutra kao da su od oblaka, a ne od testa. Uvek je govorila da je tajna u ljubavi.

Možda vas zanima:

Šuplje starinske krofne: Tajna je u sastojku koji su naše bake koristile umesto maslaca
Niko kao baka nije umeo da napravi slatke prazne krofne tako da budu vazdušaste, lagane, skroz šuplje unutra kao da su od oblaka, a ne od testa. Uvek je govorila da je tajna u ljubavi.

400gr džema ili neko slatko po vašem izboru
Za premazivanje:
Umućeni belanac sa 1 kašikom meda.
Priprema:
U činiju sipati toplo mleko, kvasac, žumance, ulje ili istopljeni puter, vanilin i običan šećer, so. Potom u smesu izrendajte koru od jednog limuna. Sve dobro izmešajte žicom i dodajte brašno, pa zamesite glatko testo.

TAJNA JE U OVA TRI SASTOJKA: 2 recepta za najsočniji POSNI PREBRANAC
Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka.

NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje
U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta

OVA POSNA MOSKVA TORTA JE TEŠKA 5 KILOGRAMA, A TEK DA VIDITE KOLIKO JE BOGATA: Vraća čak i izgubljeno ČULO UKUSA
Torta je bogata i teška oko 5 kg
Komentari(0)