PUNJENE KROFNE IZ RERNE S BOGATIM FILOM OD DŽEMA: Ne postoji lepši i lakši recept, a mnogo su MANJE KALORIČNE od prženih

Izvor: Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Najbolji recept za krofne iz rerne po mišljenju iskusnih domaćica.

krofne
Shutterstock

Kada probate ove krofne iz rerne na one pržene u dubokom ulju ćete potpuno zaboraviti! Naime, prave se veoma jednostavno, a testo je neodoljivo mekano. Osim toga, pune su fila i mnogo su manje kalorične!

Sastojci:

  • 300 ml mleko
  • 30 gr kvasca
  • 100 ml ulja ili otopljenog putera
  • 3 žumanca
  • 2 vanil šećera
  • kora od jednog limuna
  • 4-5 kašike šećer
  • 1/4 kašičice soli
  • 500-550 gr brašno

Za punjenje:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

400gr džema ili neko slatko po vašem izboru

Za premazivanje:

Umućeni belanac sa 1 kašikom meda.

Priprema:

U činiju sipati toplo mleko, kvasac, žumance, ulje ili istopljeni puter, vanilin i običan šećer, so. Potom u smesu izrendajte koru od jednog limuna. Sve dobro izmešajte žicom i dodajte brašno, pa zamesite glatko testo.

džem od šipka

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje

Gastronomija

21:00

25 avgust, 2025

U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading