Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Pripremite se za kulinarski doživljaj! Donosimo vam recept za sočne krmenadle koje se tope u ustima kao puter, prelivene najboljim saftom koji ste ikada probali!
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda. Savršen spoj mekog mesa i bogatog umaka učiniće da svi traže repete. Služite uz krompir i salatu i uživajte u svakom zalogaju. Pogledajte video i otkrijte tajnu!
Potrebno je:
3.4 krmenadle
2 -3 kašike brašna
1 kašičica slatke paprike
soli ml. biber
suvi začin
1 veća glavica crnog luka
3 čena belob luka
1 sveža paprika može ljuta
1 paradajz ili iz flaše
Priprema:
Krmenadle malo izlupati krmenadle posoliti i pobiberiti. Na foliju staviti brašno i mlevenu papriku izmešati. Svaku krmenadlu uvaljatai u brašno pa ih propržiti malo na ulju. Izvaditi, pa tu ubaciti seckan luk crni i beli i sve i zelenu paprika.
Pred kraj dodati oljušten i seckan paradajz. Dodati suvi začinć u jednu činiju dodati 2 kašike brašna ostalo od krmenadli, dodati 300 ml vode dodati origano može i kašičica belog luka u granulama.
Krmenadle staviti u tepsiju pa prelito sa prženim lukom i sipati vodu sa brašnom. Pokriti folijom, a rernu zagrejati na 220 stepeni.
Pred kraj otklopiti i zapeći krmenadle. Služiti uz krompir i salatu. Vrhunske kao puter tope se.
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Komentari(0)