Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše

14:00

Gastronomija 0

Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

domaći hleb
Shutterstock

Hleb mnogi ljudi drže u frižideru. Priznajemo, to deluje kao sigurna opcija. Međutim, stručnjaci izričito savetuju da ne čuvate pekarske proizvode u frižideru.

Ne bi trebalo da ga držite na temperaturama između 0 i 10 stepeni. Naime, takve temperature izazivaju rekristalizaciju i samim time pojavu vlage!

Preporučuje se čuvanje hleba u suvoj i čistoj kutiji za hleb, plastičnoj posudi koja je šupljikava i ima dotok vazduha ili umotan u lanenu krpu ili pamučni peškir. Hleb je prihvatljivo i čuvati u plastičnoj kesi, foliji ili prozirnoj foliji, ali tek kada se ohladi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari(0)

Loading