Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Biće vam potrebno malo vremena, ali zato ćete napraviti hleb sa hrskavom koricom i mekanom sredinom kojem niko neće moći da odoli. A ovo je i super predlog ako ne volite da jedete bajat hleb, a većina prodavnica je zatvorena prva dva dana posle praznika.
Sastojci:
- 370 ml tople vode
- 2 kašičice suvog kvasca
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
Kako se pravi domaći hleb - recept:
Možda vas zanima:
Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?
Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:
Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?
Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:
Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?
Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Umesite testo
Možda vas zanima:
Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?
Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Možda vas zanima:
Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?
Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
U posudi pomešajte toplu vodu i kvasac, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so i sve lepo promešajte varjačom - sastojci treba da se sjedine. Pokrijte krpom i poprskajte je vodom, pa ostavite da testo odstoji nekih 2 sata.
Oblikujte hleb
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pa ga rukama par puta "presložite". Zatim oblikujte loptu od testa, pokrijte krpom i ostavite da odmori još 30 minuta. Prebacite hleb u posudu sa poklopcem (koja može u rernu) i zasecite na vrhu u obliku krsta. Poklopite.
Ispecite hleb
Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 220°C nekih 30 minuta, a zatim skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta da dobije lepu hrskavu i zlatnu koricu.
(Stvar ukusa)
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Komentari(0)