Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb

Biće vam potrebno malo vremena, ali zato ćete napraviti hleb sa hrskavom koricom i mekanom sredinom kojem niko neće moći da odoli. A ovo je i super predlog ako ne volite da jedete bajat hleb, a većina prodavnica je zatvorena prva dva dana posle praznika.
Sastojci:
- 370 ml tople vode
- 2 kašičice suvog kvasca
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna
Kako se pravi domaći hleb - recept:
Umesite testo
U posudi pomešajte toplu vodu i kvasac, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so i sve lepo promešajte varjačom - sastojci treba da se sjedine. Pokrijte krpom i poprskajte je vodom, pa ostavite da testo odstoji nekih 2 sata.
Oblikujte hleb
Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pa ga rukama par puta "presložite". Zatim oblikujte loptu od testa, pokrijte krpom i ostavite da odmori još 30 minuta. Prebacite hleb u posudu sa poklopcem (koja može u rernu) i zasecite na vrhu u obliku krsta. Poklopite.
Ispecite hleb
Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 220°C nekih 30 minuta, a zatim skinite poklopac i pecite još 15-20 minuta da dobije lepu hrskavu i zlatnu koricu.
(Stvar ukusa)

Stari recept za čorbu na koji su zaboravili mnogi: Sprema se od nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji
Jednostavna čorba od sastojaka koje već imamo kod kuće.

Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima

Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.

Recept za posne čupavce: Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati sveži
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež
Komentari(0)