SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA KOJOJ NEMA RAVNE: Ukus obara s nogu, toliko je JEDNOSTAVNA da može čak i dete da je spremi
Donosimo vam recept za svečanu đurđevdansku salatu koja se priprema vrlo jednostavno.

Sastojci:
6 kuvanih jaja
6 kiselih krastavaca
200 g šunke
200 g gauda sira
180 g kukuruza iz konzerve
3 kašike majoneza
2 kašike prirodnog jogurta
1 kašičica senfa
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice crnog bibera
Priprema:
Iseći jaja na kockice pa sasuti u dublju činiju. Zattim iseći krastavčiće, pa sipati u istu posudu, a onda i iseckani praziluk. Šunku takođe iseći na kockice pa sipati u posudu, a zatim dodati rendani sir. Sipati kuvani kukuruz preko sira. U drugu posudu pomešati majonez, jogurt, senf, so i biber, pa sve lepo promešati. Sipati preliv u salatu i dobro promešati i sjediniti.
Možda vas zanima:

"ĐURĐEVDANSKI URANAK": Zašto se baš pre zore izlazilo u prirodu na ovaj veliki praznik?
Danas "Đurđevdanski uranak" mnogi povezuju sa roštiljem, muzikom i druženjem, ali izvorni običaj imao je sasvim drugačiju, mnogo dublju simboliku – buđenje prirode, prizivanje zdravlja i plodnosti zemlje.

Tradicionalni recept za slavsko žito za Đurđevdan: Ovako ga Grci spremaju vekovima
I Srbi i Grci Svetog Đorđa doživljavaju kao zaštitnika vojske, hrabrosti i vere. U grčkoj tradiciji često ga nazivaju "Trofoktonos" (Zmajoubojica), što odgovara srpskom prikazu Svetog Đorđa koji ubija aždahu
Možda vas zanima:

"ĐURĐEVDANSKI URANAK": Zašto se baš pre zore izlazilo u prirodu na ovaj veliki praznik?
Danas "Đurđevdanski uranak" mnogi povezuju sa roštiljem, muzikom i druženjem, ali izvorni običaj imao je sasvim drugačiju, mnogo dublju simboliku – buđenje prirode, prizivanje zdravlja i plodnosti zemlje.

Tradicionalni recept za slavsko žito za Đurđevdan: Ovako ga Grci spremaju vekovima
I Srbi i Grci Svetog Đorđa doživljavaju kao zaštitnika vojske, hrabrosti i vere. U grčkoj tradiciji često ga nazivaju "Trofoktonos" (Zmajoubojica), što odgovara srpskom prikazu Svetog Đorđa koji ubija aždahu
Možda vas zanima:

"ĐURĐEVDANSKI URANAK": Zašto se baš pre zore izlazilo u prirodu na ovaj veliki praznik?
Danas "Đurđevdanski uranak" mnogi povezuju sa roštiljem, muzikom i druženjem, ali izvorni običaj imao je sasvim drugačiju, mnogo dublju simboliku – buđenje prirode, prizivanje zdravlja i plodnosti zemlje.

Tradicionalni recept za slavsko žito za Đurđevdan: Ovako ga Grci spremaju vekovima
I Srbi i Grci Svetog Đorđa doživljavaju kao zaštitnika vojske, hrabrosti i vere. U grčkoj tradiciji često ga nazivaju "Trofoktonos" (Zmajoubojica), što odgovara srpskom prikazu Svetog Đorđa koji ubija aždahu
Možda vas zanima:

"ĐURĐEVDANSKI URANAK": Zašto se baš pre zore izlazilo u prirodu na ovaj veliki praznik?
Danas "Đurđevdanski uranak" mnogi povezuju sa roštiljem, muzikom i druženjem, ali izvorni običaj imao je sasvim drugačiju, mnogo dublju simboliku – buđenje prirode, prizivanje zdravlja i plodnosti zemlje.

Tradicionalni recept za slavsko žito za Đurđevdan: Ovako ga Grci spremaju vekovima
I Srbi i Grci Svetog Đorđa doživljavaju kao zaštitnika vojske, hrabrosti i vere. U grčkoj tradiciji često ga nazivaju "Trofoktonos" (Zmajoubojica), što odgovara srpskom prikazu Svetog Đorđa koji ubija aždahu

OSLIĆ U ORLI SOSU: Ukusan čak i kad je hladan
Oslić pripada jednoj od najukusnijih riba, a retko ko zna da filetima ove ribe pivo daje poseban ukus.

Otkrivena tajna pekara: Recept za ovaj preliv traži svaka domaćica, spremite pitu kojoj niko neće odoleti
Pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.
Komentari(0)