Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta

10:00

Gastronomija 0

Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna

hleb
Shutterstock

Ovaj hleb ne samo što nema aditive već ne sadrži ni pšenično brašno, a njegov ključni sastojak je laneno seme.

Laneno seme se pokazalo kao moćna hrana, prepuna blagodati za opšte zdravlje. Lan je toliko bogat da njegove semenke zauzimaju deveto mesto na skali 100 najhranjivijih namirnica.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Nije obavezno, ali pre pripreme možete da potopite laneno seme u vodu. Odvojte belanca od žumanaca, a najverovatnije će vam biti dovoljno šest komada kako biste dobili oko 250 ml tečnosti. Nakon toga pomešajte belanca i laneno seme, pa blendajte, a imajte u vidu da ne treba da dobijete prah od semenki, već je dovoljno da ih usitnite dobro i da se belanca razmute tako da smesa bude skoro kremasta.

Obložite manju posudu za pečenje papirom , pa je spatulom prebacite polako. Poravnajte mokrom kašikom, kako se ne bi lepilo, pa pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Zatim isključite rernu i ostavite hleb da odstoji unutra još 45 minuta kako ne bi "splasnuo" pri nagloj promeni temperature kojoj bi bio izložen da se izvadi iz pećnice.

(Stil)

Tagovi:

Komentari(0)

Loading