Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna

Ovaj hleb ne samo što nema aditive već ne sadrži ni pšenično brašno, a njegov ključni sastojak je laneno seme.
Laneno seme se pokazalo kao moćna hrana, prepuna blagodati za opšte zdravlje. Lan je toliko bogat da njegove semenke zauzimaju deveto mesto na skali 100 najhranjivijih namirnica.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
- 100 grama lanenog semena
- 250 ml belanaca
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Priprema:
Nije obavezno, ali pre pripreme možete da potopite laneno seme u vodu. Odvojte belanca od žumanaca, a najverovatnije će vam biti dovoljno šest komada kako biste dobili oko 250 ml tečnosti. Nakon toga pomešajte belanca i laneno seme, pa blendajte, a imajte u vidu da ne treba da dobijete prah od semenki, već je dovoljno da ih usitnite dobro i da se belanca razmute tako da smesa bude skoro kremasta.
Obložite manju posudu za pečenje papirom , pa je spatulom prebacite polako. Poravnajte mokrom kašikom, kako se ne bi lepilo, pa pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Zatim isključite rernu i ostavite hleb da odstoji unutra još 45 minuta kako ne bi "splasnuo" pri nagloj promeni temperature kojoj bi bio izložen da se izvadi iz pećnice.
(Stil)

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)