Domaći hleb BEZ BRAŠNA koji se pravi od samo dva sastojka: Idealan je deo dijeta
Sve češće se okrećemo hlebu bez brašna

Ovaj hleb ne samo što nema aditive već ne sadrži ni pšenično brašno, a njegov ključni sastojak je laneno seme.
Laneno seme se pokazalo kao moćna hrana, prepuna blagodati za opšte zdravlje. Lan je toliko bogat da njegove semenke zauzimaju deveto mesto na skali 100 najhranjivijih namirnica.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
- 100 grama lanenog semena
- 250 ml belanaca
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Možda vas zanima:

Kako se pravilno čuva HLEB tokom vrućina? Mnogi greše
Gde odlažete hleb tokom leta i visokih temperatura?

Recept za DOMAĆI HLEB: Potrebna su vam samo četiri sastojka
Napravite sami domaći hleb
Priprema:
Nije obavezno, ali pre pripreme možete da potopite laneno seme u vodu. Odvojte belanca od žumanaca, a najverovatnije će vam biti dovoljno šest komada kako biste dobili oko 250 ml tečnosti. Nakon toga pomešajte belanca i laneno seme, pa blendajte, a imajte u vidu da ne treba da dobijete prah od semenki, već je dovoljno da ih usitnite dobro i da se belanca razmute tako da smesa bude skoro kremasta.
Obložite manju posudu za pečenje papirom , pa je spatulom prebacite polako. Poravnajte mokrom kašikom, kako se ne bi lepilo, pa pecite oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Zatim isključite rernu i ostavite hleb da odstoji unutra još 45 minuta kako ne bi "splasnuo" pri nagloj promeni temperature kojoj bi bio izložen da se izvadi iz pećnice.
(Stil)

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.

CENA OVOG JELA U DREVNOJ SRBIJI BILA JE KAO DANAŠNJA ZLATNA POLUGA! Retka srpska poslastica "Manastirka" pravila se samo za BOŽIĆ i SKRIVA VELIKU TAJNU
Tajna starog kolača za koji se nekada moralo štedeti godinu dana: Recept preživeo vekove, a njegova vrednost nije u novcu, već u tri najluksuznija sastojka onog doba.

Domaće princes krofne kao iz poslastičarnice: Tradicionalni recept koji uvek uspeva
Princes krofne su pravi klasik među poslasticama koje mame osmehe i kod dece i kod odraslih, njihova lagana, hrskava korica i bogati, kremasti fil od vanile čine ih savršenim izborom za svaku svečanu priliku, ali i za one dane kada jednostavno želite da se počastite

RECEPT NAŠIH BAKA ZA KIFLICE KOЈE SU SVEŽE DANIMA: Tajni sastojak koji im daje mekanu teksturu i savršen je za užinu!
Zaboravite na kupovna peciva koja se već sutradan stvrdnu! Prava tajna domaće kuhinje leži u jednostavnosti i jednom ključnom sastojku. Otkrivamo recept za savršene, mekane, vazduшаste kiflice koje ostaju sveže danima – idealne za posao, put ili školu.
Komentari(0)